Ugrás a tartalomra

Hornyák Marcell visszatért Diósgyőrbe

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. május 27. csütörtök 11:52
A tokaji Hornyák Marcell a diósgyőri utánpótlásban nevelkedett (kétszer játszott az első csapatban is a Ligakupában), első nyári igazolásként nyírségi kitérőt követően tér vissza Diósgyőrbe. Az előző három és fél évben átlagban minden második bajnokin betalált az ellenfelek kapujába - írja a dvtk.eu.
fotó: dvtk.eu

Hornyák Marcell Tokajból érkezett a DVTK utánpótlásába, miután 15 és fél évesen bemutatkozott a felnőttek között (4 mérkőzés, 2 gól). Az U17-es és az U19-es csapat után 18 évesen már az DVTK tartalékban is szerepelt, és miután felvette az NB III. ritmusát tavasszal két mesterhármast és egy mesternégyest is szerzett. A DVTK első csapatában bajnoki mérkőzésen nem kapott lehetőséget, de a Ligakupában egyszer-egyszer kezdőként lépett pályára a 2011/2012-es és - a győzelemmel végződő - 2013/2014-es kiírásban. Miután Diósgyőrből távozott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei II. osztályban kezdte újra karrierjét, és olyan ütemben termelte a gólokat, hogy két év múlva már az NB III.-ban szerepelt, majd Nyírbátorból hívta a másodosztályba a Nyíregyháza. Hornyák Marcell jól ismeri az NB II. mezőnyét, az elmúlt három és fél idényben 97 mérkőzésen 44 gól szerzett, azaz átlagban majd’ minden második találkozón betalált a többnyire a középmezőnyben végző csapatában.

Hornyák Marcell megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és a szerződés aláírását követően ő a DVTK első nyári igazolása.

További hírek

Olvasnivaló