Ugrás a tartalomra

Katarba mennének a miskolci fiatalok, hogy Neymar ellen játszhasssanak

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. október 16. szombat 15:25
Vasárnap döntőt vívnak a fővárosban azok a miskolci fiatalok, akik megnyerték néhány héttel ezelőtt a Red Bull Neymar Jr’s Five selejtezőjét Debrecenben. Ha most sem találnak legyőzőre, akkor ők képviselhetik hazánkat a katari világdöntőn – ahol már a brazil sztárfocista, Neymar elleni meccs lesz a tét!

A részletekről a miskolciak hátvédje, Aggod Ádám (a képen a hátsó sorban balról a második) beszélt a minap.hu-nak. Először is tisztázzuk, miben más ez a kispályás foci, mint a megszokott. Hát például abban – és talán ez az egyik legfontosabb különbség –, hogy a torino kapu előterében nem tartózkodhat védőjátékos. A csapatok öt az öt ellen játszanak, kapus nélkül, úgy, hogy amelyik gárda gólt kap, abból kiáll egy játékos. Ez így megy 10 percig vagy addig, amíg el nem fogy az egyik csapat. Ez a fajta foci Sao Paulo környékéről származik egyébként, ahol Neymar is felnőtt. A pályát körbe palánk övezi, ami a kapu fölött magasabb, az innen visszapattanó labdát játékba lehet hozni.

– Ezek a szabályok a gyors, pörgős játékot segítik, és alapvetően könnyebbé válik a góllövés, hiszen nem lehet beállni a kapu közvetlen előterébe – magyarázza Ádám.

A Szmütyülü Osztag igyekezett ezt „lemodellezni”, ha a barátokból álló csapat lemegy focizni a térre, akkor például felrajzolják azt a zárókört, ahová nem léphetnek be a játékosok. De egyébként maradnak a sulibajnokságok, a régiós tornák, ezekre egyre gyakrabban neveznek. Nagyobb, országos bajnokságon most indultak először – mondhatjuk, jól sikerült a debütálás.

– Nagyon örültünk az eredménynek, már csak azért is, mert sokat hallottunk azokról a csapatokról, akiket nekünk most sikerült legyőzni a selejtező során. Eleinte csak ki akartuk próbálni magunkat valamiben, de most már tudatosan készültünk a fővárosi döntőre, szeretnénk még nagyobb sikert elérni.

Nos, ha vasárnap győznek Budapesten, akkor irány Katar, a világdöntő – és ha ezt is behúzzák, akkor az egyik nyeremény az lesz, hogy játszhatnak egy mérkőzést Neymar és csapata ellen. Ezzel pedig megismételnék a Zsírkréták 2019-es sikerét, akkor ugyanis a magyarok végigverték a világot, és megnyerték a tornasorozatot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!