Ugrás a tartalomra

„Kellemetlen ellenfél leszünk”

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. szeptember 07. kedd 13:01
Megkezdi az élvonalbeli bajnoki szereplést a PannErgy-MVLC miskolci férfi vízilabdacsapat, szerdán a Honvédot fogadják a Kemény Dénes uszodában. A hazai szakvezetés keményen küzdő, a fiatalok lendületére építő gárdát szeretne látni.

Közel tíz új játékos érkezett a csapathoz, a rutinos és fiatal játékosokból álló keret egy több mint nyolchetes felkészülésen van túl. Erőnléti tréningek és felkészülési mérkőzések tarkították a programot.

– Úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülés, keményen dolgoztak a fiúk, meg vagyok elégedve velük. Tudtunk edzőmérkőzéseket is játszani, amiken gyakorolhattuk a taktikai elemeket. Összességében úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülésünk – mondta el a minap.hu érdeklődésére Kis István vezetőedző.

Azt is elárulta, hogy a fiataloktól lendületes, érett játékot vár. Ez azt is takarja, hogy taktikailag az értékeikre építenek: így mivel nem a test-test elleni, brusztolós vízilabdát képviselik, inkább a védekezésre koncentrálva igyekeznek majd lefordulni az ellenfelekről, és ezekből gólt szerezni. Ha ez mégsem menne, akkor a jó centerjátékra is építhetnek.

Persze kérdés, hogy a gyakorlatban mindez hogyan működik majd. Bachner András szakmai igazgató is azt mondta, hogy a puding próbája az evés, így az első mérkőzések mutatják majd meg igazán a csapat igazi minőségét, milyenségét. Ő mindenesetre azt látja, hogy rengeteg fiatal játékosuk van, akik jól kiegészítik a rutinosabb pólósokat – a két korosztály kohéziója fogja meghatározni a bajnoki szereplést.

– Egy harcos, mindig nyerni akaró csapatot szeretnék látni. Azt már most leszögezhetem, hogy kellemetlen ellenfelei leszünk bárkinek – hangsúlyozta. – Ami az eredményeket illeti, én pillanatnyilag egy erős középcsapatnak gondolom az MVLC-t, az már a bravúr kategóriába tartozna, hogy a legjobb nyolc közé kerülnénk a végén. Szem előtt kell tartani, hogy erre a szezonra főleg a középmezőny erősödött.

A szakmai igazgató célkitűzése továbbra is az, hogy minél hamarabb felzárkózzanak az 5-8. közé, majd pár éven belül ismét indulni tudjanak valamelyik európai kupában.

– Tovább építkezünk, a stratégiánk az, hogy fiatal, miskolci nevelésű játékosokat építsünk be a csapatba – emelte ki.

Kitért a soros ellenfélre is, meglátása szerint a Honvéd egy nagyon stabil, erős csapat, világ- és olimpiai bajnok játékosokkal állnak fel.

– Rutinos, tapasztalt, minőségi játékosok adják a fővárosiak gerincét, akik bárki ellen el tudják dönteni a mérkőzést. Parázs mérkőzésre számítok, de azt várom, hogy a mi srácaink úgy kezdjenek, hogy ezt a mérkőzést meg kell nyerni.

Szerdán 6 órakor kezdődik a PannErgy-MVLC-Honvéd összecsapás a Kemény Dénes uszodában. Sok idő nem lesz pihenni, hiszen már szombaton újabb fordulót rendeznek: délután 5-től a BVSC-Zuglóhoz látogatnak a miskolci pólósok, majd következik a 19-ei kupamérkőzés a Szentes ellen, hazai pályán. Aztán 25-én az OSC Újbuda vendégei lesznek.

(A külső képünk archív, fotó: Végh Csaba)

További hírek

Olvasnivaló