Ugrás a tartalomra

Miskolciak a válogatottban

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. szeptember 12. vasárnap 12:54
Négy miskolcival a soraiban fogadja Izrael csapatát vasárnap a magyar amerikaifutball-válogatott.

Rendkívül sikeres szezonon van túl a Miskolc American Football Team, a Divízió I-es bajnokságban nagyon magabiztosan meneteltek végig, parádés teljesítménnyel megszerezve az első helyet. Nem véletlen, hogy a válogatott szakvezetése is felfigyelt a jó formában lévő miskolciakra, a szűk, 45 fős keretbe négy játékost is behívtak: Szabó Martint, Jordán Lászlót, Bodnár Benedeket, valamint Károly Mátét – utóbbi érdeklődésünkre elmondta, a válogatott felkészülés nagyon jól telt, a szűkítésnél, a válogatón aztán már nem kellett részt vennie, megkapta a bizalmat az edzőktől.

– Azt hiszem, nem kell taglalni, egy játékos számára a lehető legnagyobb megtiszteltetés, ha ott lehet az ország legjobbjai között és a hazáját képviselheti egy versenyen – fogalmazott a támadófalember.

Az esélyeket latolgatva hozzátette, jó eséllyel lépnek pályára Izrael ellen – ezt a csoporton belüli korábbi eredmények mondatják vele, de látja a magyar csapat erősségeit is. – Komoly futójátékra építhetünk, ugyanakkor a passzjáték terén sem leszünk gyengék, fiatal elkapóink vannak, az irányítóink pedig régi formájukat mutatják.

A 2019-2020-as Európa Bajnokság „B” csoportjának harmadik magyar érdekeltségű találkozóját a székesfehérvári First Fielden rendezik meg vasárnap 4 órától. A magyar válogatott először a spanyolokat fogadta és győzte le, majd a később visszalépő Belgium otthonában aratott győzelmet. Vezetjük a csoportot, ha nyerünk az izraeliek ellen, akkor megvan a csoportelsőség, és megnyílik az út a legjobbak közé. A csapat erősségeiről kérdeztük Horváth Pétert, a Magyar Amerikai Futball-szövetség operatív vezetőjét.

– A csapat magja megmaradt, és a többségük a bajnokságban is pályára lépett, így „mozgásban” vannak a fiúk. Az összetartások után azt gondolom, hogy magabiztosan várhatjuk az ellenfelet. Komoly felkészülésen vagyunk túl, erre és az összeszokottságra is építhetünk. Technikás, jó játékosaink vannak.

A szövetségi kapitányi posztot 2016 óta betöltő Grátz Vilmos kezei alatt egy remek keret alakult ki.

– Nekünk ez egy nagyon fontos meccs, hiszen ha nyerünk, akkor feljutunk az „A” csoportba. Szerintünk már megérett arra ez a gárda, hogy a legjobbak között szerepeljen – emelte ki.

További hírek

Olvasnivaló