Ugrás a tartalomra

Piknik a könyvtárkertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 26. vasárnap 11:34
Felavatták a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár megújult kertjét.

Az intézmény legújabb terét a szombati Kertavató Könyvtári Piknikkel ünnepélyesen is megnyitották. Már amennyire az ünnepélyességen van a hangsúly egy vérbeli családi napon.

- A könyvtár dolgozói fantasztikus munkát végeztek az utóbbi négy-öt évben a közösségépítés terén – kezdte méltatását Varga Andrea Klára alpolgármester, a körzet képviselője, akit ősszel kerestek meg a programhelyszínként működő könyvtárkert ötletével.

- Először óvatosan tárták elém a tervet, amiről hamar kiderült, hogy fantasztikus gondolat. Igyekeztem minél hamarabb megteremteni a megvalósítás feltételeit. Végül a könyvtár munkatársainak munkája mentén, valamint Czifrusz Natália városi főkertész segítségével létrejött egy fantasztikus kert, amit szombaton birtokba is vehettek a diósgyőriek – fogalmazott Varga Andrea Klára.

Varga Andrea Klára, a program fő támogatója mondott köszöntő beszédet az eseményen, aztán a progamok kerültek előtérbe
Fotó: Mocsári László

Az udvaron kézműves foglalkozások és ügyességi játékok várták a jelentkezőket, de zenés produkciók is tarkították a délutánt. A gyereknap előszele átfújta a könyvtárudvart is: puffogott a cukorkaágyú, és lehetett csillámtetoválást is készíttetni. Kedvezményes beiratkozásra is lehetősége nyílt az olvasóknak a helyszínen, az új beiratkozók pedig tombolasorsoláson vehettek részt.
 

További hírek

Olvasnivaló