Ugrás a tartalomra

Sima paksi siker a Diósgyőr otthonában

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 11. vasárnap 17:20
A sereghajtó Diósgyőr 4-1-re kikapott a vendég Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi játéknapján.
DVTK - Paks: 1-4 | Mocsári László képgalériája

Már a mérkőzés elején létszám- és gólhátrányba került a DVTK a Paks ellen, ráadásul a vendégek nem sokkal később megduplázták az előnyüket is. A félidő végén a DVTK többször veszélyeztette az ellenfél kapuját, de a gólszerzés nem sikerült. A szünet után a vendégeket a saját kapufájuk is kisegítette, majd továbbra is a DVTK támadott, de a gólt a Paks szerezte. A hajrában Molnár Gábor lövésével zárkózott a Diósgyőr, de egy percen belül a vendégek állították be a végeredményt.

Ezzel a vereséggel a Diósgyőr még nehezebb helyzetbe került a bennmaradást illetően. A paksiak mindháromszor legyőzték a DVTK-t az idény során.

Edzői értékelések

Zoran Zekić:  - Ma megpróbáltunk mindent, készültünk A-tervvel, B-tervvel, de a 10. percben kapott piros lap és a büntető után nagyon nehézzé vált számunkra a mérkőzés. Az első gól után zártabban kellett volna védekeznünk, mert a 2-0 megölte a mérkőzést, viszont 30-40 perc után két-három jó helyzetünk is volt, sajnos egyet sem értékesítettünk.
A szünetben arról beszéltünk, hogy csak az utolsó 15 percben nyílunk ki, és akkor mindent egy lapra feltéve támadunk. Addig pedig fegyelmezetten, türelmesen kell játszani, és várni a lehetőségre, hogy gól szerezzünk, és akkor ismét nyílttá válik a mérkőzés. Sajnos korábban megkaptuk a harmadik gólt, ami keresztülhúzta a számításainkat. Mostanában nem úgy sikerülnek a mérkőzések, ahogy elterveztük, néha mi hibáztunk, néha a körülmények nem kedvezőek számunkra.
Sajnálom a vereséget, és nagyon csalódott vagyok a csapat helyzete miatt. Beszélhetünk róla, hogy nem volt piros lap, nem volt büntető, de ez már nem számít.
Először vagyok hasonló helyzetben az edzői pályafutásom során, és azzal is tisztában vagyok, ha nincs eredmény, akkor az edző az elsődlegesen felelős személy.
Még öt mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, meg kell ragadni azt a minimális esélyt, ami maradt. Ehhez bátor játék kell, és jobban kell csapatként funkcionálni.

ifj. Bognár György: - Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a játék képe alapján, a gólkülönbség sem meglepetés, igaz megkönnyítette a dolgunkat, hogy a 10. perctől emberelőnyben játszottunk. Mégsem állítom, hogy döntő lett volna a kiállítás, mert nem egy csapat nyert már emberhátrányban. Véleményem szerint a harmadik gólnál dőlt el a mérkőzés, amit jobb lett volna hamarabb meglőni.
A játékosok átérezték, hogy egy győzelemmel mennyit tudnak előre lépni, és ennek érdekében megtettek mindent. Tudtuk, hogy a DVTK variálni fog, az utóbbi idők 3-5-2-je után, illetve számítottunk arra is, hogy néhány játékosnak a posztja is változhat. Úgy érzem, felkészültünk a DVTK ellen, és ez meglátszott.

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke