Ugrás a tartalomra

A vártnál is több szurkoló adott vért

Horváth Szabolcs
Utoljára módosítva
2020. április 23. csütörtök 15:22
A diósgyőri ultrák véradási akciója nagy sikernek bizonyult.
Sokan adtak vért az ultrák felhívására. (Fotó: Juhász Ákos)

A vártnál is többen jelentkeztek a diósgyőri ultrák által meghirdetett véradás első napjára. „Az előzetes regisztráció alapján mintegy 50-60 szurkolót várunk a mai napon – mondta el érdeklődésünkre Laták Kamilla, a Magyar Vöröskereszt megyei véradószervező koordinátora. – Általában egy véradó napon mintegy 40 rendszeres véradót tudunk összeszervezni, ebből is látszik, hogy a szurkolók kezdeményezése kiemelkedően sikeres. Azért azt látni kell, hogy önként jelentkezni véradónak, leküzdve minden félelmet a tűtől, az egész procedúrától, nagy bátorságot igényel, éppen ezért nagyra értékeljük a drukkerek segítségét. Számunkra minden olyan kezdeményezés nagyon fontos, amikor bennünket keresnek meg, és ajánlkoznak partnernek a szervezésben. Ez ugyanis plusz vérmennyiséget jelent számunkra, illetve a vért felhasználó egészségügyi intézményeknek.”
A mai véradás tehát az első napja volt a szurkolók kezdeményezésének, egy hét múlva megismétlik azt. „Az április 30-i véradásra is jelentkeztek már, de abban bízunk, hogy a mai esemény látható sikere, ennek a sajtóvisszhangja meghozza a most talán még bizonytalan érdeklődők kedvét, és regisztrálnak nálunk.”

Martini Emil, a Szurkolók Magyarországért-Diósgyőr egyik képviselője szerint őket is meglepte a jelentkezők nagy száma. „Számunkra is meglepetés volt, hogy ennyien jelentkeztek, de ez is azt bizonyítja, hogy a diósgyőri szurkolók mindent megtesznek az ehhez hasonló, fontos kezdeményezések sikere érdekeben. Már eddig is azt láttuk, hogy ha segíteni kell, számíthatunk rájuk, és ez mindenképpen nagyon örömteli. Természetesen vannak még ötleteink, miben tudnánk segíteni, de ezek az akciók még szervezés alatt állnak.”

A következő véradást április 30-án, csütörtökön rendezik meg a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő terem földszinti várótermében 10-18 óra között.  Jelentkezés és bővebb információ a 06/70-933-8177 vagy a 06/46-320-141 telefonszámon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!