Ugrás a tartalomra

Állami és önkormányzati támogatás a színháznak – a rendelet már megjelent  

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 11. szombat 16:57
​​​​​​​Megjelent az önkormányzati fenntartású színházak közös működtetéséről szóló kormányrendelet, amelynek értelmében a Miskolci Nemzeti Színházat is támogatja az állam. Miskolc önkormányzata, mint fenntartó a tavalyi évhez hasonló összeget biztosítja a városi teátrum működéséhez. Veres Pál polgármester még év elején kérte a szaktárcát, hogy az előző évekhez hasonlóan állami támogatást is kapjon a Miskolci Nemzeti Színház.

- Miskolc önkormányzata számára megnyugtató, hogy a támogatás hosszútávra szól, de a szerződés részletei még nem ismertek – nyilatkozta Veres Pál, Miskolc polgármestere.

A napokban megjelent kormányrendelet értelmében a miniszterelnök kérte az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterét, hogy készítse el a közös működtetésre irányuló megállapodást, valamint a színházak közös működtetése kapcsán a 2020. évben szükséges központi költségvetési támogatás biztosítása érdekében adjon ki támogatói okiratot, amely a központi költségvetésben is rögzíti a támogatás összegét.

A kormányrendelet szerint a Miskolci Nemzeti Színház esetében a közös működtetés 2024. december 31-ig szól majd.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!