Ugrás a tartalomra

Emléktornával is készül az idén 70 éves MEAFC

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 24. kedd 09:23
A jubileum előtt is tiszteleg majd a csapat a Szaniszló Sándor kosárlabda emléktornával, amit – mint minden évben – idén is szeptember második hétvégéjén rendeznek meg. Addig is folytatják az augusztus elején megkezdett felkészülést, immár az új vezetőedző, Váczi Péter irányításával.

Új vezetőedző irányítja a lassan megkezdődő új szezonban a MEAFC kosárlabdaegyüttesét, ezt július elején jelentette be a klub. Az NBI/B Piros csoportjától búcsúzó egyetemi együttes Váczi Péter irányításával komoly tervek megvalósítására készül a jubileumi szezonban. A klub fennállása 70. évfordulóján ugyanis a nagy rutinnal rendelkező vezetőedző segítségével az a cél, hogy visszajusson az NBI/B erősebb csoportjába a miskolci csapat.

– A felkérést követően gondolkodási időt kértem, de végül igent mondtam, mert azt gondolom, hogy egy ilyen célért, vagyis, hogy visszajussunk a Piros csoportba, megéri dolgozni. És keményen is kell dolgozni. Ezért is motivált a feladat, nagyon várom, hogy mi sül ki belőle – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Váczi Péter.

A MEAFC új vezetőedzőjének felkészülési programja nem ismer tréfát, ugyanis heti öt edzésnap van: háromszor konditermi gyakorlatok, kétszer pedig futás is szerepel a feladatok között. Szombatonként pedig egy úgynevezett relaxációs tréninget kell teljesíteni, ami lehet futás, úszás és kerékpározás is.

Ugyanis a bajnokságra vonatkozó tervek megvalósítása mellett komolyan készül a csapat a hagyományos Szaniszló Sándor emléktornára is, ami során játékkal emlékeznek meg a meghívottak a klub egykori vezetőjéről szeptember második hétvégéjén.

Bene Szilárd technikai vezető elmondta, a nőknél két szlovák csapat érkezik majd – a nagyon erős Rózsahegy és a fiatal tehetségekből álló kassai csapat –, valamint a magyar élvonalból a TFSE együttese. Férfi vonalon a Jászberény, a Salgótarján és a frissen az élvonalba jutott Dunaharaszti lesz a MEAFC vendége. Szintén a hagyományok része, hogy Miskolcról a MEAFC mellett a DVTK női együttese is állandó résztvevője az emléktornának.

A MEAFC szezonkezdése kapcsán készült bővebb összefoglalót a Miskolc Televízió keddi sportműsorában tekinthetik meg.

(A külső kép archív)

További hírek

Olvasnivaló