Ugrás a tartalomra

Fás, virágos és levendulaillatos lett a Vologda

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. június 06. csütörtök 19:53
Sok fejlesztést sikerült megvalósítani a városrészben, az eredményeket a választókerület önkormányzati képviselője a polgármester társaságában vette górcső alá.
Virágos és zöld Vologda. Fotó: Mocsári László

Veres Pál polgármester szerint, az önkormányzat városfejlesztési politikájának egyértelmű célja volt, hogy a városrészi központokat erősítsék. A polgármester rámutatott, nem csak a nagy látványberuházásokra helyezik a hangsúlyt, hanem mindenekelőtt azokra, amelyek bár kisebb volumenűek, mégis közvetlenül érintik a városlakókat. Közvetlenül befolyásolják a mindennapok életminőségét, javítják az emberek közérzetét. Erre törekedtek a Vologda körzetében is, ahol a kerület önkormányzati képviselője Erdei Sándor is mindent elkövetett azért, hogy kielégítsék a lakossági igényeket. 

- Fantasztikus, amit itt sikerült elérni például zöldítésben, virágosításban, játszóterek felújításában vagy akár kutyafuttatók létesítésében. Azt gondolom, hogy aki itt a Vologda városrészben sétál, láthatja ezt a rózsakertet, a levendulákkal beültetett sétányt és azt a számtalan zöld területet, parkot, amely az itt élők rendelkezésére áll. Nincs akadálya a szabadidő eltöltésének a szabadban vagy egy kellemes délutáni sétának ebben a szép környezetben – vallja Veres Pál. 

- Sok fejlesztés megvalósult az elmúlt időszakban ebben a városrészben, csak az utóbbi néhány hónapot tekintve, a teljesség igénye nélkül láthatjuk például a levendulával beültetett sétányt, ahol az volt a koncepciónk, hogy egészen a Földhivataltól a Shell kútig tartson egy gyönyörű, virágos sétány, mindkét oldalán rózsával és levendulával beültetve. A lakosság jelzéseit is figyelembe véve, úgy éreztem, hogy ez illik ide, a Vologda parkba, amely Miskolc egyik legszebb része – avatott be Erdei Sándor önkormányzati képviselő. 

Hozzátette, hosszútávon az a terv, hogy itt egy piknik park legyen, ahová az emberek ki tudnak menni akár napközben vagy munka után, egy kicsit relaxálni, jól érezni magukat. Egy családos, gyerek és felnőttbarát szabadidőpark kialakítása a cél, a virágosítás ennek egyik lépcsőfoka. 

Természetesen nem csak a szép virágoknak lehet örülni, sok egyéb lakossági kérés is megvalósult, a Feszty Árpád utcában sikerült kicserélni a megrongálódott burkolatot, a Vologda utca Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola felé eső részén megoldották az esővízelvezetést. A Kőporos utcai, Győri kapui lakók kérésére pedig megvalósult egy kutyafuttató is, Simon Gábor képviselővel összefogva, a két képviselő képviselői alapjából finanszírozva – sorolta.

Sikerült előre lépni az egész városban, így ebben a városrészben is jelentkező parkolási problémák enyhítésében, két murvás parkolót tudtak kialakítani. Egyet az Andor utcán, a másikat a Zoltán utcán, ezzel sok autónak lett megfelelő parkolóhelye.

További hírek

Olvasnivaló