Ugrás a tartalomra

A MENTO Kupa előtt: „nagyon jó kis csapatunk van”

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. augusztus 26. csütörtök 17:11
Hatodik alkalommal rendezik meg az utánpótláscsapatoknak kiírt nemzetközi tornát, a MENTO Kupát. A miskolci fiatal pólósoknak minden esélye megvan arra, hogy nyerjenek. A küzdelem pénteken indul, vasárnapra eldől, ki kapja az aranyérmet a Kemény Dénes uszodában.

Bachner András, a PannErgy-MVLC szakmai igazgatója a minap.hu érdeklődésére kiemelte, a klub stratégiája egyre inkább kezd kidomborodni.

– Évekkel ezelőtt azt mondtam, szeretném, hogy a felnőtt csapat gerincét a miskolci utánpótlás adja – ezt mostanra elértük. Közel a fele a kezdőnek miskolci nevelésű játékos, vagy ide került fiatal, akik közben korosztályos magyar válogatottak is.

Nekik minél több megméretési lehetőséget szeretnének adni, a nemzetközi torna is egy ilyen felmérő: megnézhetik, hogy hazai, illetve szomszédos országbeli ellenfelek ellen hogyan muzsikál a csapat.

– Látni szeretnénk, hol tartunk. Úgy gondolom, egy színvonalas torna előtt állunk, ahol a miskolci csapat a kupagyőzelem egyik legfőbb várományosa. Nagyon jó kis csapatunk van.

Hogy mire alapozza ezt a szakmai igazgató? Nos, a miskolciak egyik vezéregyénisége az a Vismeg Zsombor, aki a harmadik OB I-es bajnokságát kezdi meg idén – úgy, hogy még mindig csak 18 éves. Mellette a Debrecenből Miskolcra került Tőzsér Dávid lehet még az MVLC húzóembere a MENTO Kupán szereplő korosztályos csapatban.

– Nagyon tehetséges fiatalember, gólerős, nagyon szép jövő áll előtte. Bízunk benne, hogy Miskolcon éri el legnagyobb sikereit.

Az ellenfelek erősek, komoly, férfias küzdelemre számít a szakmai igazgató. Főleg a szlovén AVK Triglav Kranj állhat majd a hazaiak útjába az aranyéremért folytatott küzdelemben. Ők hazájuk bajnokai, minden bizonnyal nem feltartott kézzel érkeznek Miskolcra.

– És nekünk pont ez a legfontosabb: erős csapatokkal ellen játszunk, és ez szolgálja leginkább a felkészülésünket.

A várhatóan változékony, esős időjárás miatt nem akarták vállalni a strandos meccseket, ezért a biztonság kedvéért minden mérkőzést a Kemény Dénes sportuszodában rendeznek meg. De így is jó hangulatra számítanak a szervezők az ingyenesen látogatható kupamérkőzéseken.

– Szeretnénk kiszolgálni a vízilabdát szerető miskolci közönséget. Reméljük, minél többen kilátogatnak majd a három nap során.

A torna programja:

Augusztus 27., péntek:
10:00 PannErgy-MVLC-Miskolc - SK Hornets Kosice
11:30 Crisul Oradea-Nagyváradi „Crisul” - AVK Triglav Kranj
17:00 Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület - AVK Triglav Kranj
18:20 PannErgy-MVLC-Miskolc - Crisul Oradea-Nagyváradi „Crisul”

Augusztus 28., szombat:
10:00 SK Hornets Kosice - Crisul Oradea-Nagyváradi „Crisul”
11:30 PannErgy-MVLC-Miskolc - Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület
17:00 AVK Triglav Kranj - SK Hornets Kosice
18:20 Crisul Oradea-Nagyváradi „Crisul” - Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület

Augusztus 29., vasárnap:
10:00 Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület - SK Hornets Kosice
11:30 PannErgy-MVLC-Miskolc - AVK Triglav Kranj
12:45 Díjkiosztó.

További hírek

Olvasnivaló