Ugrás a tartalomra

További több mint háromezer védőmaszkkal segítik a miskolci háziorvosokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 09. csütörtök 07:58
Így már ötezernél is több maszkot biztosított számukra a miskolci önkormányzat.

A korábban az önkormányzati képviselők segítségével a miskolci házi- és gyermekorvosoknak kiosztott 2000 maszk után most újabb 3125 védőmaszkkal és a vírus elleni védekezésben felhasználható fertőtlenítőszerekkel segíti Miskolc önkormányzata a Miskolcon dolgozó háziorvosok munkáját - közölte csütörtök reggel a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A 1250 darab KN95-ös maszkot – amely a baktériumok és a vírusok ellen is megbízhatóbb védelmet nyújt -, illetve az 1875 sebészi maszkot most is a miskolci házi- és gyermekorvosok kapják.

- Miskolc város vezetése őszinte tisztelettel és szívből jövő hálával tekint mindazokra, akik saját egészségüket kockára téve, ezekben a nehéz időkben is a közösségért, Miskolcért dolgoznak a vírus elleni védekezés első vonalaiban. Éppen ezért igyekszik segíteni a fertőzésveszélynek fokozottan kitett orvosokat és asszisztenseiket a védőmaszkokkal és fertőtlenítőszerekkel, bízva abban, hogy ezáltal segíthet egészségük megőrzésében. Hiszünk abban, hogy vigyáznunk kell azokra, akik vigyáznak ránk! - írják.

A hivatal ismét felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki bármilyen okból nem maradhat otthon a veszélyhelyzet idején, viseljen maszkot és gumikesztyűt, mint írják, ez mindannyiunk érdeke. "Ugyanakkor fontos újra és újra hangsúlyozni, hogy ezek a védőeszközök magától a vírustól nem védenek meg, abban segíthetnek, hogy ha tudtunkon kívül megfertőződtünk, másokat ne fertőzzünk meg. Az egyetlen valóban hatásos módszer a vírus terjedésének lassítására továbbra is az, ha mindenki, aki teheti, otthon marad!" - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!