Ugrás a tartalomra

„A zene volt számára a legfontosabb" – Pavarotti özvegye is itt volt a CineFesten

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 24. kedd 11:42
A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon volt látható először Magyarországon az Oscar-díjas Ron Howard dokumentumfilmje, a Pavarotti. A gálavetítésen, szeptember 20-án a világhírű operavirtuóz özvegye, Nicoletta Mantovani is tiszteletét tette.

„Szerintem Ron Howard egy fantasztikus rendező, aki nagyon jól meg tudta fogalmazni Lucianot. Nagyon igaz portrét sikerült róla alkotni, mely révén teljes képet kaphatunk a művészről, az utazásokról, a fellépésekről, azokról, akik vele léptek színpadra.” – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak.

Mint mondta, de emellett van egy másik, emberi oldala is a portrénak, amin keresztül Rona Howardnak sikerült megmutatni, milyen volt Luciano emberi arca: a jó és rossz dolgok, a szórakozás és az igyekezet. – Nagyon örülök, hogy részt vehettem a munkában, és hogy egy abszolút teljes képet fest Lucianoról a film. Nagyon jó alkotásnak gondolom – emelte ki.

Fotó: Mocsári László

Nicoletta azt is elárulta, mit szeretett meg elsőként az énekesben. „Óh, nagyon sok dolgot. Azt gondolom, fizikálisan egy nagyon határozott, karizmatikus ember volt. Az arcvonása, a tekintete és a mosolya mágikus hatással bírt. Amikor Luciano rám mosolygott, az valami gyönyörűséges volt, és természetesen sok belső tulajdonságát is nagyon hamar megszerettem. Ő mindig boldog volt, mindig szeretett engem. Szóval mi ketten nagyon élveztük az életet. Igazi, minőségi időt töltöttünk egymással, és ez a legnagyobb ajándék az életben. Élvezni a másik társaságát, és szeretni őt, szeretve lenni. Nagyon-nagyon jó időszak volt ez az életemben. Igazán meghatározott engem.” – árulta el Nicoletta, hozzátéve: a zene Pavarotti számára a legfontosabb dolog volt.

Mint mondta, a zene azért volt számára mindennél fontosabb, mert úgy tekintett rá, mint egy ajándékra, amit Istentől kapott. – Igazán meg akarta osztani ezt az ajándékot mindenkivel, de mindig a legjobbat is akarta mutatni. Nem másokkal versengett, hanem saját magával. A megfelelés magával folytatott harc volt. Mindig, minden nap, és másnap is jobbnak és jobbnak lenni. A legjobbat akarta adni másoknak. Azt hiszem, ez igazán fontos volt számára – emlékezett vissza az operavirtuóz özvegye.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!