Ugrás a tartalomra

Csináld magad fesztivál a Csengey-kertben

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. augusztus 06. kedd 12:51
Magad uram, ha szolgád nincs – gondolták a középiskolások, és szerveztek egy fesztivált maguknak.

A nyár a zenei fesztiválok időszaka. Világszerte ismert bandák koncertjeit is elcsíphetjük egy-egy bejáratott eseményen. Azonban nem mindenki teheti meg, hogy egy fél országot átutazzon, és kisebb vagyont költsön belépőkre. Főleg igaz ez a frissen végzett középiskolásokra, akiknek a nyaruk felét kitette az érettségizés és a felvételi procedúra. Miskolcon néhány akkurátus fiatal arra jutott, kezükbe veszik az irányítást, és nekilátnak, hogy rendezzenek egy fesztivált, itt a városban, helyi előadókkal, saját maguk örömére. Ez lett a Csengey-kerti Party.

- Elkezdtünk viccelődni a barátainkkal, hogy kéne csinálni egy fesztivált valamelyikünknél, otthon a lakásban – mesélte a lapunknak Lippai Panna, az egyik ötletgazda, aki idén végzett a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, jövőre pedig már Kaposvárra fog járni színművészetire, ezt a nyarat azonban szerette volna feledhetetlenné tenni a barátaival, itt, Miskolcon.

- Az egyik hírhedt haverunk után Tátra fesztként indult a dolog, majd a poén egyre komolyabbá alakult és megkezdődött az ötlet börze. Hamar rájöttünk, hogy egy mini fesztivál megszervezése sem egy leányálom. Maga a szervezés folyamata is nagyon izgalmas - szeretem az aktív kikapcsolódást, ami a barátaimra is jellemző, hiszen nem csak egyedül vagyok benne a buliban. A barátaimmal, Tátrai Leventével és Bém Bálinttal kezünkbe vettük a dolgot, a szűkebb társaságunk pedig rengeteget segít nekünk – meséli a végzős lány, hozzátéve, sok segítséget kaptak a Miskolci Kulturális Központ munkatársaitól is, akik hamar mögéjük álltak.
- A zenekarok ingyen vállalták a fellépést, így nekik is hálásak vagyunk – tette hozzá Lippai Panna. A rendezvényt augusztus 18-án tartják a Csengey-kertben, olyan fellépőkkel, mint a Nahaj akusztik, a  Day out, a Zsäya vagy a Tisztakosz. Mellettük fiatal helyi Dj-k is vállalták a fellépést a Csengey-kerti Partyn.  

Címképünk illusztráció, ami az idei Pont Ott Partin készült Fotó: Mocsári László

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!