Ugrás a tartalomra

Miskolcon is bemutatkozott a socca

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 08. vasárnap 10:14
Remek hangulat jellemezte az első miskolci Socca Hungary tornát, amit szombat délután rendeztek meg a Miskolci Egyetem sportpályáján.
Mocsári László képgalériája

4x2 méteres kapu, kevesebb szabálytalanság, 7 méteres helyett rávezetés – ezek a legfontosabb eltérések a soccában a „sima” a kispályás labdarúgáshoz képest. Az amatőr foci kritériuma, hogy a pályára lépőknek ne legyen profi MLSZ-es igazolása.

Az eseményen jelen volt Csuhai Tibor, a Socca Hungary ügyvezetője, aki sok érdekességet megosztott velünk, elmondta például, hogy több neves játékos „vezet le” ebben a műfajban: az angol Michael Owen, a görög Kacuranis és a francia Cissé is játszott már a válogatottunk ellen. A következő nagy rendezvény a 2022-es világbajnokság Mexikóban lesz.

A socca nemcsak a sportról, hanem a közösségről és a jótékonyságról is szól – köszönte meg a szervezőknek és a csapatoknak a részvételt Szopkó Tibor alpolgármester.

A nevezési díjakat a Miskolc Város Sportjáért Közalapítvány kapta meg. Sok gyermeknek nincs lehetősége sportolni, eszközöket vásárolni, így a mostani rendezvény ebben is segítséget jelentett.

A 16 csapatos miskolci tornán az Inter FC diadalmaskodott, a döntőben 3:2-re győztek a Kispályások csapata ellen.

Salló Gábor megyei szervező elmondta, a torna után lesz folytatás, hiszen szeptemberben rajtol a Miskolci Bajnokság.

Eredmények:

1. Inter FC
2. Kispályások
3. Acélbikák
4. Csontdaráló

Különdíjak:

Fair play díj: Kispályások
Legjobb kapus: Sági Gábor (Acélbikák)
Gólkirály: Nagy Patrik (Kispályások) 8 góllal
Legjobb játékos: Kistulinec Milán (Inter FC).

További hírek

Olvasnivaló