Ugrás a tartalomra

„Út az egészséghez" – Másodszor rendeztek futónapot a Csanyikban

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 26. szombat 17:56
A megyei kórház idén is megrendezte az „Út az egészséghez" futónapot, a Csanyikban. A szombati verseny célja az egészség megőrzését szolgáló rendszeres testmozgás és a természet szeretetének népszerűsítése.

Másodszor rendezték meg az „Út az egészséghez" elnevezésű futónapot a Csanyik-völgyben. A Sanofi által létrehozott 3 kilométeres tanösvényen futottak 3, 6, illetve 12 kilométeres távokat a versenyzők. 

– Szívügyünk és feladatunk is, hogy az életvitelszerű mozgást népszerűsítsük – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Rimaszékiné Mazurka Dóra, az Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője. Mint mondta, a mozgásra szoktatás mellett fontos céljuk, a csapatépítés. 

– Nagyon fontos, hogy lássák az emberek, hogy akár két kemoterápia között is lehet futni, mozogni, és azt, hogy ez mennyire fontos – emelte ki Tóth Mártonné, a Regionális Egészségügyért Alapítvány sport nagykövete. Mint mondta, október a mellrák ellenes hónap, ami még inkább arra ösztönözte őt és a versenyen résztvevő társait, hogy felhívják a nők figyelmét arra, hogy törődjenek magukkal. 

A közös bemelegítést követően pedig megkezdődött a 2019-es futónap az egészségért, a Bükkben.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!