Ugrás a tartalomra

50 év után bajnok a Milwaukee Bucks!

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 21. szerda 09:57
Az 50 pontos Giannis emberfelettit nyújtott, így teljesen megérdemelten lett csapatával NBA-bajnok és MVP a görög szupersztár.

Mindkét oldalon érződött a feszültség az első percekben: rengeteg eladott labdával és még több kihagyott dobással kezdték a meccset a felek. Az ezúttal feketében játszó hazaiak nyugodtak meg hamarabb, és Middleton vezetésével elléptek. A Suns egyik legfontosabb fegyvere, a hárompontos nem működött, és mivel a nyitónegyed végére Giannis is sikeresen támadta a gyűrűt, 13 pontos előnyt épített a Bucks.

A második 12 percben Payne ragadta magához a kezdeményezést, és pillanatok alatt újra szoros lett a találkozó: már csak három egység maradt az előnyből, mikor betalált a Milwaukee. Paul és Booker is éledezett, egyúttal az „agancsosok” támadása megállt, így a játékrész derekára átvette a vezetést a narancsmezes Suns. Holiday terített betli volt támadásban, és ha nincs Giannis elöl-hátul nyújtott extrája, nagy bajba került volna a Bucks. Ezzel együtt is az arizónaiak mehettek előnnyel a nagyszünetre (42-47).

A fordulás után a görög még egy lapáttal rátett, így gyorsan visszavette a vezetést a Bucks. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a negyed végéig: a hazaiaknál Lopez lépett elő, a vendégeknél meglepetésre Kaminsky volt üde színfolt. Három negyed után semmi sem dőlt el. (77-77)

A záró játékrészben Giannis folytatta az emberfelettit: hátul blokkolt, lepattanózott, elöl pedig a legkülönbözőbb módon szórta a kosarakat. Meglepetésre fegyverhordozója a közönségkedvenc Portis volt. A véghajrára hatpontos Bucks-előnnyel fordultak a csapatok. Crowder pontjai az életben maradást jelentették a Phoenixnek, de olyan lendületbe került a Bucks, hogy nem volt visszaút a Sunsnak. A hosszú évekig a liga veszteseként elkönyvelt Milwaukee így fél évszázad után bajnoki címet ünnepelhet, a legjobb játékosnak járó MVP címet pedig a görög Giannis Antetokounmpo érdemelte ki.

 

NBA Nagydöntő, 6. mérkőzés:

Milwaukee Milwaukee Bucks – Phoenix Suns 105-98 (29-16, 13-31, 35-30, 28-21)

 

A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4-2 a Milwaukee Bucks javára.

További hírek

Olvasnivaló