Ugrás a tartalomra

Az első győzelem idegenben – szerda hajnalban bajnok lehet a Milwaukee

Utoljára módosítva
2021. július 18. vasárnap 09:36
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjében először nyert az egyik fél idegenben: a Bucks ezzel 0-2-ről megfordította a párharcot, és hazai pályán lehet bajnok.

Összeszedettebben kezdett a Suns, és mivel nemcsak a sztárjai, hanem a kiegészítő emberek is egészen kiválóan dobtak (14/19 mezőnyből, 5/6 hárompontos), nagy bajba került a Bucks. A vendégeknél egyedül Giannis hozta magát, ám a második negyedben a padon kezdő szupersztárja nélkül a Milwaukee 180 fokos fordulatot vett, és 5 perc alatt ledolgozta hátrányát! 

Az eddigi találkozókon megszokott kiegyenlített küzdelem következett, melyből a nagyszünetig a Holiday vezette vendégek jöttek ki jobban. A fordulás után is lendületben maradt a Bucks, s mivel egyszerre ment a Middleton-Holiday-Giannis triónak, míg a hazai oldalon csak Booker volt legény a gáton, 10 pontos előnnyel fordulhattak a negyedik negyedre. Már 14 ponttal is mentek a fehérek, mikor Chris Paul fújt riadót és hosszú hajrát nyitott a Suns. Az utolsó percben már a fordításért támadtak, de extra védekezés után, egy „fastbreak” végén Giannis faulttal együtt zsákolt és eldőlt a meccs: először az idei fináléban nem a hazai pálya nyert! A párharc visszatér Milwaukeeba, ahol a Bucks már a bajnoki címert játszik.

NBA Nagydöntő, 5. mérkőzés:
Phoenix Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 119:123 (37-21, 24-43, 29-36, 29-23)

A négy győzelemig tartó párharc állása 3:2 a Milwaukee Bucks javára.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!