Ugrás a tartalomra

Bronzérmet hoztak Pécsről a lányok

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. április 25. hétfő 09:39
A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának playoff körében a bronzéremért folytatott két győztes mérkőzésig tartó párharc mindent eldöntő harmadik találkozóján Pécsett lépett pályára a DVTK.

A dvtk.hu beszámolója szerint a piros-fehérek ezúttal nem ismertek kegyelmet, és már az első félidőben meggyőző játékkal nagy előnyre tettek szert, amellyel a második félidőben remekül gazdálkodtak Kányási Veronikáék, így megérdemelten nyerték meg a mérkőzést (56-73), és ezzel a bronzérmet is.

A mérkőzás részletei a klub hivatalos oldalán olvashatóak.

NKA Universitas PEAC - DVTK 56-73 (16-23, 6-23, 17-14, 17-13)
PEAC: Marshall 5, Dudásová 8/3, Wentzel 10, Nelson 3, Kiss V. 20. Csere: Simon 4, Sarok 2, Brajković 4, Selcova, Bojtár, Laczkó. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
DVTK: Vorpahl 8, Aho 2, Bernáth 2, Jovanović 6/3, Green 27. Csere: Kányási 16/3, Kuster 12/3, Kiss A., Tóth F., Vég-Dudás. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Edzői értékelés

Völgyi Péter: Nehéz és hosszú szezonon vagyunk túl, amiben hullámzó volt a csapat teljesítménye. A Magyar Kupa megnyerése olyan lendületet és hitet adott a csapatnak, amely a szezon végéig kitartott. Nagyon büszke vagyok a lányokra, szerintem a maximumot hoztuk ki ebből a szezonból. Igyekszünk tovább együtt haladni a megkezdett úton, és további közös sikereket elérni. Gratulálok a PEAC csapatának is, hisz ők is jó szezont zártak, ma az akarati tényezők döntötték el a bronzérem sorsát. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!