Ugrás a tartalomra

Elmarad az első negyeddöntő, a folytatás is kétséges

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. március 22. hétfő 19:20
A koronavírus-járvány újra elérte a PEAC együttesét, így nem tudnak elutazni az Aluinvent DVTK elleni negyeddöntő keddre kiírt első összecsapására. A találkozó így elmarad, és a párharc folytatása is kétségessé vált.

A PEAC-Pécs tájékoztatása szerint már a március 10-11-én lejátszott két utolsó alapszakasz meccsük után az egyik sportolójuk megfertőződött Covid-19-cel. Ő akkor karanténba került, a többieknek nem adta át a vírust, esetükben a tesztelés negatív eredményeket hozott. Szombatra azonban egy másik csapattaguk érzett tüneteket, akinek a vasárnapi tesztje fertőzöttséget mutatott – tájékoztatott honlapján a DVTK.

A hétfő reggeli gyorsteszt még egy pozitív eredményt hozott, ami kapcsán a PEAC junior játékosai is kontaktszemélyekké váltak. Ebben a helyzetben a pécsiek úgy döntöttek, hogy játékosaik, sporttásaik, ellenfeleik egészségének megóvása érdekében minden stábtagjuk önkéntes karanténba vonul. Ebből két negatív, 48 óra különbséggel elvégzett PCR teszt jelenthetne számukra kiutat, amelyet kedden és csütörtökön tudnak elvégezni. Pillanatnyilag csupán három olyan játékosuk maradt, akik bevethetők lennének kedden.

A magyar bajnokság abban a szakaszában jár, amikor a negyeddöntők során halasztásra nincs idő és lehetőség (jövő szerdán már indulnia kell az elődöntőnek), a PEAC vezetősége úgy határozott, hogy a keddi meccsre nem utazik el, így azt játék nélkül az Aluinvent DVTK javára igazolja a szövetség. A tervek szerint pénteken az egészséges játékosaikkal kiállnak a második mérkőzésre.

További hírek

Olvasnivaló