Ugrás a tartalomra

Gőzerővel készülnek a bajnoki rajtra a miskolci pólósok

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2021. augusztus 05. csütörtök 14:09
Erőnléti tréningek, úszó edzések és labdás gyakorlások, edzőmérkőzések – címszavakban így néz ki a Miskolci Vízilabda Club felkészülési időszaka. Az átalakuló játékoskerettel szereplő pólósaink fiatalos lendületükkel szeretnének majd meglepetést okozni a szeptemberben induló pontvadászatban.

A hazai együttesek közül szinte elsőként, már július ötödikén elkezdte felkészülését a Miskolci Vízilabda Club (MVLC). A sok új, fiatal, sikerre éhes játékos alkotta keret ezekben a napokban hosszú úszásokkal szerzi meg a megfelelő állóképességet, és a szokásos módon, edzőmérkőzések is várnak majd Kis István vezetőedző együttesére.

A már bevált szokásoknak megfelelően, a miskolctapolcai strand a helyszíne az MVLC felkészülésének. A medencét azonban nem hűsölésre használják a pólósok: délelőtt hosszú úszásokból állnak a tréningek, délutánonként pedig már előkerül a labda, de a taktikai elemeket is gyakorolják a sportágra jellemző kemény alapozási időszakban.

A felkészülést nagyon komolyan veszi az előszezonban a klubvezetés, igyekeznek megfelelő számú edzőmérkőzésen szerepeltetni az együttest. Ez azért fontos – magyarázta a vezetőedző a Miskolc Televíziónak –, mert sok az új játékos. – Egyébként az eddig látottak alapján azt tudom mondani, hogy nagyon tetszik a csapat; lelkesek, betartják az utasításainkat. Bizakodóan tekintek az előttünk álló bajnokságra.

Ennek az időszaknak talán a legfontosabb eleme a sok úszás, hiszen ez adja meg majd a megfelelő állóképességet a fiatal miskolci együttesnek.

– A bajnokság alatt nem lehet ennyit úszni, akkor inkább a taktikai elemekre kerül a hangsúly. Az egész évre való állóképességet ezekben a hetekben kell megszerezni. Úgy látom, jól dolgoznak a srácok – tette hozzá Kis István.

A felkészülési időszak fontos részeként – a tervek szerint – augusztus 15-én a martfűi edzőtáborba utazik a csapat, ahol több élvonalbeli ellenféllel is edzőmérkőzést játszanak. Addig viszont hazai körülmények között megy a munka, hiszen a keretnek időre van szüksége az összeszokáshoz.

Gőzerővel dolgoznak tehát a miskolci pólósok, miközben még tart az olimpia. Bachner András sportigazgató úgy vélekedett: érdekes kérdés lesz, hogy egy fárasztó olimpiai felkészülés és szereplés után, szeptember 7-én milyen formában kezdik meg a bajnokságot a magyar top-csapatok.

– Most azt mondom, bárkit meglephetünk majd – tekintett előre a sportigazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy több edzőmeccs is tervben van. Bejelentkezett például egy Bajnokok Ligájára készülő bukaresti csapat, ők hat napot töltenének Miskolcon. De szerb csapatokkal is tárgyalnak.

A felnőtt keret mellett a klub egyre komolyabb eredményeket elérő utánpótlásegyüttesei sem maradnak munka nélkül.

Hercsik Istvánnak, az MVLC elnökének köszönhetően idén hatodik alkalommal rendezzük meg a MENTO Kupát. Színvonalas, nívós mérkőzéseket várunk az ifjúsági csapatoktól, fiataljainknak ez lesz az első, komoly erőfelmérője. Két magyar mellett a nagyváradi csapat, valamint a szlovák válogatott várható Miskolcra.

(Külső képünk minap-archív)

További hírek

Olvasnivaló