Ugrás a tartalomra

Győzelem Pécsen – négy között a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. március 26. péntek 20:24
A Női kosárlabda NB I. A-csoport rájátszásában Pécsre látogatott az Aluinvent DVTK csapata. Miután az első találkozóra nem tudott kiállni a PEAC, így azt a szövetség a Diósgyőr javára igazolta. A negyeddöntő második mérkőzése nagy fordulatokat és sok pontot hozott, de egy parádés hajrával a piros-fehérek kerekedtek felül. A 84-81-es győzelem azt jelenti, hogy a bajnokság legjobb négy csapata közé jutott az Aluinvent DVTK.

Álomrajtot vett az Aluinvent DVTK, történt ugyanis, hogy a pécsiek új igazolásának, Dudasovának kimaradt a kísérlete, Mokango és Medgyessy eldobott labdái viszont sorra elsüllyedtek a gyűrűben - olvasható a klub hivatalos oldalán. Sánta szerezte a hazai csapat első kosarát (2-9). A következő percekben sem fogták vissza magukat a játékosok, valóságos pontzuhatagot jegyezhettünk fel, felzárkózott a PEAC (9-11). Ez a néhány pontos vendég vezetés aztán a 8. percben fogyott el, amikor Sarok egy hárompontossal kiegyenlített (18-18). A hazaiak fiatal játékosa még ebben a minutumban ezt újra megtette, hiszen Hayes középtávolijára hasonló dobással válaszolt, de a negyed hajrájában megrázta magát a diósgyőriek amerikai légiósa, aminek négypontos DVTK-előny lett az eredménye. Kányási és Dudasová gólváltása ezt már nem befolyásolta (24-28).

Forrás: dvtk.eu

A második negyedet elszántan kezdte a PEAC, és Dudasová vezérletével elkezdte szisztematikusan lefaragni a hátrányát, ami bő három perc elteltével sikerült is neki (34-34). A hazaiak szlovák válogatottja tíz pont fölött járt már ekkor, de a borsodi csapatban akadt egy nála is eredményesebb játékos, mégpedig az ihletett formában játszó Medgyessy Dóra, aki 17 egységet termelt alig tizenhárom perc leforgása alatt. Földi Attila időkérése után folytatódott a játék, Strautmane triplájával először vezettek a házigazdák, Megyó egy duplával reagált a másik oldalon. Ekkor a PEAC is megállíttatta az órát, de a lendülete a timeout után is megmaradt. Sánta közelijével és Strautmane 2+1-es akciójával növelték előnyüket a hazaiak, még jó, hogy Hayes is résen volt (42-38). Sarok hármasára a frissen becserélt Vukov válaszolt hasonló dobással, majd újfent Sarok büntetői és Mokango palánk alólija után Starutmane is bezúdított egy hárompontost (50-43). Nem hagyta magát a vendégcsapat, amely Kányási büntetőivel, valamint Medgyessy négy egységével egyre inkább felzárkózott ellenfeléhez. Nem volt meglepetés, hogy egy perccel a nagy szünet előtt jött az újabb PEAC-időkérés. Az első félidő utolsó percében már csak Kiss Virág két büntetődobása volt jó, némi meglepetésre hazai előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok (54-49).

További részletek a dvtk.eu-n.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés

PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK 81-84 (24-28, 30-21, 10-14, 17-21)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Tözsér Dénes, Söjtöry Tamás.

PEAC: Sánta, Strautmane, Andusić, Dudasová, Kiss V. Csere: Sarok, Popović. Edző: Csirke Ferenc. 
DVTK: Medgyessy, Aho, Kányási, Hayes, Mokango. Csere: Pusztai, Kiss A., Vukov. Vezetőedző: Földi Attila.

Edzői értékelés:
Földi Attila
: - Számítottam rá, hogy nehéz mérkőzés lesz, és úgy látszik, ezt nem sikerült eléggé elhitetni a csapatommal. Puhán játszottunk, sok könnyű dobást és gólt engedve az ellenfelünknek, amit kegyetlenül ki is használtak. A végén azonban csodát műveltünk. Egy rizikósabb védekezésre váltottunk, ami bejött, és ezzel bejutottunk a legjobb négy közé.

További hírek

Olvasnivaló