Ugrás a tartalomra

A KDNP a Salkaházi programot hiányolja, a város pénzt és ajándékokat is ad

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. október 05. csütörtök 22:27
A miskolci szépkorúak megbecsülését kéri a KDNP - Veres Pál polgármester szerdai bejelentése szerint nyitott kapukat döngetnek, hiszen eszerint folytatódik, mi több, bővítik a Salkaházi programot.
Fotó: Mocsári László

Továbbra is mindent megtesz az idősekért a magyar kormány, amit az is bizonyít, hogy novemberben újabb visszamenőleges nyugdíj-kiegészítés érkezik számukra – jelentette ki miskolci sajtótájékoztatóján szerdán Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese.

- Látható, hogy 2023 nehéz év volt, inflációval és energiaválsággal, amit a szomszédunkban zajló háború és a rá adott hibás brüsszeli válaszok okoztak. Ennek ellenére a nyugdíjak év elején tizenöt százalékkal emelkedtek és a tizenharmadik havi nyugdíjat is kifizettük. Ehhez érkezik egy hónap múlva a kompenzáció – mondta a politikus.

Molnár Péter, a párt miskolci szervezetének elnöke hozzátette, a miskolci szépkorúaknak további segítség a 2014-től létező Salkaházi Sára program, amely egyszeri éves pénzbeli támogatásként indult, az évek folyamán azonban komplex kulturális programsorozattal bővült, benne színház- és mozilátogatásokkal, kirándulásokkal, bálokkal.

- A programot a 2019-ben hatalomra került baloldali miskolci városvezetés és Veres Pál polgármester is támogatta, sőt annak bővítését is ígérték. Ezt eleinte be is tartották, azonban a tavalyi évben mégsem fizették ki a nyugdíjasok támogatását, a Fidesz és a KDNP helyi politikusainak felszólítása ellenére sem. Örömmel láttuk az idei költségvetésben, hogy az önkormányzat ismét tervezett a támogatás folyósításával, bízunk benne a kifizetés megtörténik – zárta gondolatait.

Pénz plusz ajándék
Ahogyan arról szerdán a minap.hu is beszámolt, Veres Pál közösségi oldalán jelentette be, hogy idén ajándékokkal együtt tér vissza a Salkaházi-támogatás, melynek részleteiről rövidesen beszámol az önkormányzat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!