Ugrás a tartalomra

MiNap-indtó (2024.05.24.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 24. péntek 07:46
Csapadékra az egész országban számíthatunk pénteken, térségünkben azonban a meteorológusok szerint heves zivatar is kialakulhat. Az előrejelzés miatt a Városgazda ezen a napon nem folytatja a kátyúzást, az utakon azonban így is érdemes lesz figyelni, lentebb olvashatják a részleteket.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint pénteken a zártabb felhőzet és az összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Továbbra is kiváló a levegő minősége Miskolc felett - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. pénteken is közzétette legfrissebb útinformját a Facebook-oldalán. Ezek jönnek most.

Pénteken a nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az időjárás előrejelzés miatt munkavégzés nem történik - írják.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Andor u. - Károly u. kereszteződés
Ács u. 7
Bartók Béla u. 39
Bádogos u. 7
Besenyői u. 26.
Bollóalja u.83
Csendes u. 26
Csermőkei út 16
Csokonai u. 100
Derkovits u. 7
Egressy G. u. 25
Erenyő u. 92
Erdő sor 5.
Erdő sor 17.
Erzsébet királyné u. 52.,
Fő u. 62
Kabar u. 21
Kandó K. – Könyves K. u. kereszteződés
Kőrösi Csoma Sándor u. 5.,
Középszer u. 46-48
Mária u.-Mogyoró u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Nyitrai u. 1
Tulipán u. 2
Szarkahegy u.16
Szabadság u. 14
Szentpéteri kapu Tetemvár alsó sor 2 vel
Zsolcai sor 162

Horoszkóp

Kos
Szeretnél egy kicsit kimozdulni a hétköznapokból, új kalandot, akár veszélyes kihívást is keresel, azonban lehet, hogy amikor komolyabbra fordulna a helyzet, hirtelen mégis visszavonulót fújsz. Egy kis izgalom nem árt, de ne lépd túl a saját határaidat.
Bika
Lehet, hogy minden a terveid szerint alakul, de ne feledd, néha nem a számok és az eredmények a legfontosabbak, hanem az, hogy közben te is jól érezd magadat. Lehet, hogy érdemes egy kicsit lazítani a gyeplőn, ha cserébe szerzel néhány jó pillanatot magadnak.
Ikrek
Általában a magad feje után mész, de azért mások véleményére is sokat adsz, és rosszul esik, amikor kiderül, hogy valaki rosszabb véleménnyel van rólad, mint hitted. Nem lehetsz mindenkinek szimpatikus, ebbe bele kell törődnöd. Ha a saját lelkiismeretednek megfelelsz, nincs miért aggódnod.
Rák
Egy újabb lépést, egy változtatást tervezel, de nem akarsz egyből fejest ugrani az ismeretlenbe, előbb felméred a terepet, és kideríted, a környezeted mit gondol a dologról. A változás jót fog tenni neked, ezért, ha találsz olyat, aki támogat, ne habozz sokáig.
Oroszlán
Egyre magasabbra és magasabbra jutsz, és szinte meglep, milyen könnyen veszed az akadályokat. De vigyázz, mert a magasság megszédíthet, és minél magasabbra jutottál, annál nagyobbat zuhanhatsz.
Szűz
Egy nehéz próbatétel közepére értél, és most úgy érzed, elfogyott az erőd, nincs benned több energia, hogy folytasd az utadat. Szerencsére ez csak átmeneti gyengeség, hiszen sokkal erősebb vagy annál, mintsem hogy csak úgy lemondj az eddigi terveidről. Egy kis pihenő után újra megtalálod magadban a motivációt.
Mérleg
Nehéz döntéseket kell most meghoznod, és ezek közül a legsúlyosabbak a szerelmi életedet is érinthetik. Ha valaki igazán fontos neked, akkor lehet, hogy most engedned kell a büszkeségedből, és egy kicsit neked is rugalmasabbnak kell lenned, hogy a kapcsolat életben maradhasson.
Skorpió
Szeretnéd megosztani valakivel az érzelmeidet, de úgy tűnik, hogy ő inkább elzárkózik, magába fordul, ez pedig nagyon rosszul érint téged. Ne keseredj el, lehet, hogy csak időre van szüksége, és a heves természetes megijesztette. Légy türelmes, idővel rájön, hogy a szándékaid tisztességesek, és megbízhat benned.
Nyilas
A múltból erőt, inspirációt és tanulságokat meríthetsz, de aki csak a múltbeli eseményekből táplálkozik, és a jelenben nem tesz semmit, ami jobb kedvre deríthetné, az hamar kifogy a boldogságból. Meríts erőt az emlékeidből, és kezdj el a jelenben cselekedni.
Bak
Kevesekben van annyi kitartás és elszántság, mint benned. Lehet, hogy ma nem a legegyszerűbb, vagy a legbölcsebb utat választod, de végül el fogod érni a célodat, és a nap végére csak ez számít majd.
Vízöntő
Egy nagy utazást tervezel, ám ezt a kalandot valaki olyan oldalán szeretnéd megélni, aki most is melletted van, és akiről azt reméled, hogy kitart majd melletted. A dolgok most azonban nem állnak ennyire biztos lábakon, mégis érdemes a közös jövőt tervezni, mert ez mindkettőtöknek bizalmat ad egymás iránt.
Halak
Az utolsó pillanatban sikerül befejezned valamit, és kicsit feszült lehetsz a szoros határidő miatt, végül azonban a siker élménye jókedvvel és energiával tölt fel. Máskor azonban érdemes lesz nem eddig halogatni a dolgokat, mert nem biztos, hogy akkor is ilyen szerencséd lesz.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló