Ugrás a tartalomra

Miskolcra érkezik a socca, jótékonykodva focizhatunk

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 06. péntek 12:34
Folytatódik a Socca Hungary jótékonysági sorozata, ami Nyíregyháza után ezúttal Miskolcra érkezik.

A Miskolci Egyetemen augusztus 7-én megrendezendő tornán a Miskolc Város Sportjáért Közalapítvány számára gyűjtenek adományokat, ami számos lehetőséget biztosít a sportolni vágyóknak.

Salló Gábor, a socca Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, számos gyereknek nincs lehetősége sportolni, vagy a család nem engedheti meg magának az eszközvásárlást, ezért esett a választásuk az alapítványra. Hozzátette: céljuk a jótékonykodás mellett a sportág népszerűsítése. A mérkőzések reggel 8 órakor kezdődnek.

A socca Angliából indult útjára több mint tíz évvel ezelőtt, jelenleg világszerte mintegy 140 országban játsszák, mára pedig Magyarországon is több megyében rendeznek bajnokságot. Utóbbi viszont teljesen külön áll a miskolci, egynapos karitatív rendezvénytől.

Fontos tudni, hogy csak amatőrök űzhetik versenyszerűen. A futsaltól abban is különbözik, hogy szabadtéren játsszák füvön vagy műfüvön, míg a pályán lévő játékosok számában is eltérnek a szabályok. Ugyanakkor például a becsúszásra ugyanazok az előírások vonatkoznak (tilos emberre irányulnia).

A torna fővédnöke Veres Pál polgármester.

További hírek

Olvasnivaló