Ugrás a tartalomra

Történelmet írhatnak

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. március 27. szombat 17:13
Győzelemmel kezdett a bajnokság elődöntőjében a DVTK Jegesmedvék női csapata. A cél a döntőbe jutás, de már így is olyan magasságokban járnak, ahol miskolci női jégkorongozók még soha.
Döntőbe szeretnének jutni a miskolci női jégkorongozók. Fotó: Szabó József

A piros-fehérek a negyeddöntőben kétszer is legyőzték az Ifj. Ocskay Gábor JA együttesét, ezzel kivívták az elődöntőt, ahol a fővárosi KSI az ellenfél. A párharc első meccsén – ráadásul idegenben – 4-1-re nyerni tudtak Velty Roland tanítványai. A párharc két győzelemig tart, így akár már a hétvégi, hazai pályán megvívandó mérkőzésen döntőbe juthatnak a Jegesmedvék.

– Itt már egyik csapat sem adja könnyen magát, rengeteg az ütközés, előtérbe kerül a fizikai hoki, ami egyébként nem jellemző, sőt szabálytalan is a lányoknál – elemezte a látottakat a vezetőedző. – Ez persze már a rájátszás, mindenki érzi, mekkora tétje van minden pillanatnak. Ezért is gondolom, hogy még fizikálisabb mérkőzés vár ránk itthon. Itt már senki nem akar kikapni, mindenki legalább döntőbe szeretne jutni.

Ez lehetne teher is a játékosok vállán, de Miskolcon jó a hangulat, már az eddig elért eredményekre is büszkék lehetnek. A Jegesmedvék azonban többet akarnak. – A lányok is átérzik, hol tartunk, és meg akarják nyerni a bajnokságot. Érezni is rajtuk az izgalmat, főleg kezdés előtt; nehezebben állnak bele a mérkőzésbe, görcsösebbek a kezek egy picit. De ezt hamar levetkőzik.

A női jégkorongozóknál nagyjából három éve kezdtek építkezni, lépésről lépésre haladnak. A vezetőedző hangsúlyozta: a létszámbővítés elsődleges cél a klubnál. – Komoly szintre jutott hazánkban ez a szakág, és mi nem szeretnénk lemaradni. Rengeteg apró klub jött létre, de DVTK Jegesmedvék a régiós vezető szerepre tör. A feltételek ehhez adottak.

És ebben az építkezésben mérföldkő a mostani szereplés. – Nem akarok nagy szavakat használni, de minden bizonnyal aranybetűkkel írják be majd a történelemkönyvekbe ezt az eredményt. Harminc éve van Miskolcon női jégkorong, de ilyen magasságokban még nem járt.

Hogy ez a sikertörténet továbbíródjon, ahhoz le kell győzni a KSI-t. Az elődöntő második mérkőzését várhatóan vasárnap rendezik a Miskolci Jégcsarnokban.


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!