Ugrás a tartalomra

Bajnokveréssel mutatkozott be az NB I-ben a Diósgyőr új edzője

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. január 21. csütörtök 20:51
Az éllovas Ferencváros hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a sereghajtó Diósgyőrtől a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén.

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a DVTK Budapesten játszott az FTC ellen 2021 első tétmérkőzésén. Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, de a DVTK letámadása az első félóra után egyre jobban működött, gól azonban nem esett. A második félidő is hasonló koreográfia szerint zajlott egészen a hajráig, amikor az újonc és csereként beálló Asmir Suljić góljával vezetést szerzett a DVTK. A hátralévő percekben oroszlánként küzdve sikerült megőrizni az előnyt, és győzelemmel kezdeni 2021-et.

Fotó: Szigetváry Zsolt\MTI

Edzői értékelések:
Serhiy Rebrov:
- Kemény mérkőzést játszottunk, két és fél hét nem elég a rendes felkészülésre. 
A DVTK megtalálta azt a taktikát, amivel meg tudta nyerni a mérkőzést. Ha egy csapat nagyon mélyen védekezik, akkor nehéz áttörni a védőfalat. Alakítottunk ki helyzeteket, de gól nélkül nem lehet nyerni. Minden sorozat megszakad egyszer.

Zoran Zekić: - Pontosan olyan nehéz mérkőzést játszottunk, mint amire számítottunk. Az FTC többet birtokolta a labdát, ezért számunkra nagyrészt védekezésből állt a meccs. Néhány kontra lehetőségét elszalasztottuk az utolsó passzok pontatlansága miatt, de köszönöm a játékosoknak a mai mérkőzést, mert megmutatták, milyen karakterek, és milyen küzdőszellem lakozik bennük. Így kell játszani nem csak az FTC, hanem mindenki más ellen.
Nem voltam elégedett Suljić teljesítményével (mosolygott - a szerk.). Komolyra fordítva, taktikai okok miatt cseréltünk. A vezetés birtokában az előny megtartása volt a legfontosabb, mélyen nem maradt erőnk kijönni a saját térfelünkről, Dejan Karan magassága és fejjátéka sokat segített ebben a helyzetben.
Nem azt a stílusú focit szeretem, amit ma játszottunk, sokkal nyíltabb focit akarok látni a csapattól. Azonban ebben a helyzetben a védekezés nagyon fontos, hiszen ez vezetett eredményre. Most első a fegyelem, majd utána fokozatosan átállunk a támadóbb stílusra.
Nehéz hónapokon van túl a csapat, ezért duplán értékes a siker. Ha okosak leszünk, akkor három pontnál többet profitálhatunk ebből a győzelemből. Korábbi csapatommal a PSV ellen nyertünk idegenben, ám akkor sem voltam ilyen boldog.
Holnaptól azonban tovább kell dolgozni, mert vasárnap újabb mérkőzés vár ránk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!