Ugrás a tartalomra

Balatonon nyaralhatnak a legtöbb használt elemet gyűjtő diákok

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 11. csütörtök 10:39
Április végéig tart a Fodor Zoltán önkormányzati képviselő által alapított iskolai szárazelem gyűjtő verseny.

A miskolci általános- és középiskolák első szárazelem gyűjtő versenyét a 2006/2007 es tanévben hirdette meg Fodor Zoltán. A kezdet kezdetén az összes városi alapfokú és középfokú intézmény, 35 általános iskola és 22 középiskola tanulói vettek részt a versengésben. A mostani tanévben a november 1. és jövő április 30. közötti időszakban lehet gyűjteni az elemeket, mondta az ötletgazda, az önkorményzat egészségügyi, szociális és környezetegészségügyi bizottság elnöke.

Az avasi önkormányzati képviselő a korábbi pozitív tapasztalatok után most is abban bízik, minél több tanuló vesz részt a MIREHU által is támogatott versenyben, és minél több elemet gyűjtenek össze. Meggyőződése, nagyon fontos a diákok környezettudatos nevelése, a figyelem felhívása arra, hogy a környezetre fokozottan veszélyes használt elemek ne a szemétben kössenek ki.

A talajba kerülve, ha megsérülnek, szennyezik az ivóvízbázist, amivel belálthatatlan károkat okozhatnak. Fodor Zoltántól megtudtuk, a korábbi évek alatt több mint 42 tonna, azaz 42 ezer kilogramm elemet gyűjtöttek a diákok. A leadott szárazelemeket Budapestre vitték megsemmisíteni.

A versengő tanulók motivációját azzal segítik, hogy a legtöbbet gyűjtő iskolák diákjai és az egyéni győztesek nyolcnapos balatoni ingyenes üdülésen vesznek részt, valamint értékes műszaki cikkeket kapnak. A versenyben megkötés nélkül szeretettel várják az állami és magániskolák és bármely egyházhoz tartozó iskolák diákjainak nevezését.

További hírek

Olvasnivaló