Ugrás a tartalomra

A Dinamo Zagreb kölcsönjátékosával erősít a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 17:57
A 22 éves középhátvéd, a sokszoros korosztályos-válogatott, horvát és finn bajnok Vinko Soldo a Dinamo Zagreb kölcsönjátékosaként szerepel tavasszal Diósgyőrben - olvasható a klub hivatalos weboldalán.

- Szükségesnek tartottuk, hogy tovább erősítsük a csapat védelmét - mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Vinko Soldo egy mozgékony, technikás belső védő, aki kifejezetten jól fejel, emellett kiválóan passzol mindkét lábbal, ezért mélységből is tudja segíteni a támadások építését.

- Boldog vagyok, és büszke, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klub mezét viselhetem - nyilatkozta Vinko Soldo. - Bízom benne, hogy minél több lehetőséget kapok, és a pályán tehetek meg mindent a DVTK sikeréért. Még csak 22 éves vagyok, de már szerepeltem a horvát és a finn élvonalban, és most  nagy lehetőséget kaptam arra, hogy tovább fejlődjek.Vinko Soldo Zágrábban született, és a világ egyik legjobb labdarúgó utánpótlás-nevelő műhelyének számító Dinamo Zagreb akadémiáján nevelkedett. Ebben az időszakban rendszeresen pályára lépett az ifjúsági BL-nek számító UEFA Youth League-ben. 18 évesen mutatkozott be a Dinamo első csapatában, így horvát bajnoknak vallhatja magát -, ezt követően 2017-től rendre kölcsönadták élvonalbeli horvát kluboknak, 2019-ben pedig - úgyszintén kölcsönjátékosként - bajnoki címet nyert Finnországban. Mivel a Veikkausliiga küzdelmeit naptári év szerint rendezik, nyáron a EL-selejtezőben játszott, ahol a varsói Legia ellen egy döntetlennel és egy egygólos vereséggel estek ki a második körben.

Eközben sorra kapta a meghívókat a korosztályos válogatottakba. 2015-ben az U17-es Eb-n szerepelt a horvát válogatottal, a negyeddöntőben csak büntetőkkel maradtak alul a belgákkal szemben, majd az 5. helyért az olaszokat verték. Az U21-es nemzeti csapat tagjaként játszott a magyar csapat ellen is, ha jó a memóriája, akkor ismerősként köszöntheti Diósgyőrben az akkor szintén pályára lépő Korbély Kristófot.

A DVTK Medicalban csütörtökön elvégezték az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat, majd Vinko Soldo aláírta a szerződését, ami az átigazolási időszak első napján lép életbe. Klubja tudtával és engedélyével természetesen addig is részt vesz a DVTK edzésein és a felkészülési mérkőzésen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!