Ugrás a tartalomra

Drámai mérkőzésen vesztették el a döntőt a magyarok

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 07. hétfő 11:37
A debreceni 3×3-as olimpiai selejtező női döntőjében Olaszország 13-12-re legyőzte Magyarországot, ezzel megszerezve a jogot a tokiói olimpián való részvételre.
Fotó: nso.hu/Tumbász Hédi

A wbasket.hu tudósítása szerint a debreceni közönség egészen fantasztikus hangulatot varázsolt a fináléra, melyet Medgyessy Dóra és Chiara Consolini kosárváltása vezetett fel. Fej-fej mellett haladtak a válogatottak, mígnem öt és fél perccel a vége előtt Cyesha Goree duplájával 5-3-ra elléptünk. Az olaszok viszont nem hagyták leszakítani magukat, 1+1-es megoldással a következő akcióból egyenlítettek. Óriási küzdelem folyt a pályán, gyűltek a faultok is mindkét oldalon. Lélektanilag is kulcsfontosságú volt, hogy a szusszanásnyi pihenőre 6-5-ös előnnyel fordulhattunk.

Visszatérve a pályára eleinte sikerült tartani az előnyt, de aztán 8-6-nál másodpercek alatt egyenlítettek az olaszok. Rendkívül fordulatos, drámai percek következetek. A 2018-as világbajnokság MVP-je, Rae Lin D’Alie ellen szabálytalankodtunk. Két büntetője célt ért, amivel 10-8-ra fordított riválisunk. Medgyessy ellen az olaszok faultoltak. Egy büntetőt értékesített, amivel 10-9-re feljöttünk. Goree révén utolértük ellenfelünket, de büntetővel újra az olaszok kerültek előnybe. Goree viszont 11-11-nél ismét egyenlített.

Az utolsó perchez közeledtek a csapatok, melyek minden elismerést megérdemeltek a pályán mutatott hősies küzdelemért. Döntőnek tűnt, hogy melyik fél szerez újra előnyt. Ezek végül az olaszok lettek, de 15 másodperccel a vége előtt Cyesha Goree révén 12-12-nél egyenlítettünk. Gyakorlatilag egy támadásnyi idő maradt hátra. Rae Lin D’Alie ragadta magához a labdát. Felvállalta a döntő dobást az olaszok 3×3-as ikonja, és egy mértani pontosságú középtávoli találattal 13-12-re megnyerte a mérkőzést csapatának.

Drámai küzdelem után a grazi selejtezőhöz képest sokat fejlődő Olaszország végzett a debreceni olimpiai selejtező élén, és ezzel megszerezte az utolsó kiadó helyet a tokiói ötkarikás játékok 3×3-as tornájára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke