Ugrás a tartalomra

„Ezzel a koncentrációval nem lehet bent maradni”

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 25. hétfő 21:10
Nem sikerült pontot szereznie hétvégén a DVTK labdarúgócsapatának. Pedig Antal Botond szerint nyerni mentek Paksra, Zoran Zekic szerint viszont kevés volt az energia, gyengén teljesített a csapat.

A Ferencvárost legyőző tizenegyhez képest két helyen változtatott Zoran Zekic vezetőedző: Max és Ivanovski kimaradt, helyettük Hassani és Rui Pedro kapott helyet a kezdő tizenegyben.

Az első félidő elején a mezőnyjátéké volt a főszerep. Az első helyzet a piros-fehérek előtt adódott, amikor Hassani lőtt a kapu fölé. Aztán a 32. percben Bognár eresztett meg egy lövést a hazaiaktól, amit Antal még ki tudott ütni, ám a kipattanót Papp juttatta a hálóba (1-0). A gól egyértelműen leshelyzetből született, ám a játékvezető megadta azt. A 44. percben egy szöglet után sikerült megduplázniuk a hazaiaknak az előnyt, Grozav továbbított fejjel a saját kapujába (2-0).

A szünetben három helyen változtatott Zoran Zekic: Ivanovkit, Suljicot és Maxot küldte a pályára, Rui Pedro, Hassani és Zivulic helyett. Jól is kezdett a diósgyőri csapat, egy szögletet követően Milovic fejelt kapura, majd Grozav veszélyeztetett szabadrúgásból. A 69.percben Drazic ugrott ki a 16-oson belül, akit a kilépő kapus buktatott. 11-eshez jutott a DVTK, amit Ivanovski a kapu közepébe bombázott (2-1). Ezután a DVTK mindent megtett az egyenlítés érdekében, még a középhátvéd Milovic is csatárt játszott, de nem sikerült egyenlíteni.

Forrás: dvtk.eu

Zoran Zekic, a Diósgyőr vezetőedzője a Nemzeti Sportnak azt mondta, főleg az első játékrész miatt nem jött össze az újabb bravúr. „Rendkívül gyengén teljesítettünk”, fogalmazott a szakember.

Elárulta azt is, hogy a Fradi legyőzését követően azt mondta a játékosainak, hogy nem szabad elkényelmesedni. Valami mégis történhetett, mert ezúttal tompának, üresnek érezte a csapatot, amire nem lehet az a kifogás, hogy a hét közben már volt egy mérkőzésük. – Tudtuk, hogy ez lesz a menetrend. Ha az FTC elleni találkozó előtt azt mondják, a két meccsen összesen három pontot szerzünk, talán sok diósgyőri elfogadta volna, de ezzel a koncentrációval nem lehet bent maradni az első osztályban.

Meglátása szerint „nagyon alacsony szinten van az önbizalom”, ami persze érthető.

„Az első félidőben tíz embert le lehetett volna cserélni, köztük magamat is, mert nem működött a csapatunk játéka. Kevés volt bennük az energia, nem tudtuk megtartani a labdát, ez okozta a vereséget.”

Pedig a DVTK a három pont megszerzéséért utazott Paksra – ezt már Antal Botond mondta a Miskolc Televíziónak. A piros-fehérek hálóőre kiemelte, minden mérkőzés nagyon fontos nekik, pontot, pontokat kell szerezniük.

– Az első félidőben két elkerülhető gólt kaptunk, az elsőt lesről, a második pedig ugye egy öngól volt… Benne volt a játékban, hogy kiegyenlítünk a második félidőben, de ez sajnos nem jött össze. Építkeznünk kell tovább – emelte ki.

Legközelebb vasárnap tehetnek erről tanúbizonyságot, hazai pályán a közvetlen rivális Budafok csapatát fogadják. A DVTK Paks elleni vendégjátékát a Miskolc Televízióban hétfő este 20:25-től nézhetik vissza.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!