Ugrás a tartalomra

Gólerős csatárt igazolt a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. január 28. csütörtök 16:23
Remek fizikai adottságokkal rendelkező középcsatárt igazolt a DVTK Felcsútról. David Vaněček 39 NB I-es mérkőzésén 12 gólt szerzett.
Forrás: dvtk.eu

David Vaněček egy remek fizikai adottságokkal rendelkező céljátékos, aki korábbi csapataiban bizonyította, hogy mennyire gólerős – így jellemezte az új igazolást Benczés Miklós sportigazgató, hozzátéve: ilyen típusú játékos eddig nem volt a keretben, most ezt a hiányt pótolták.

A támadó Felcsúton töltött ősze azért nem sikerült jól, mint az azt megelőző év, mert kétszer is elkapta a koronavírust. Azt nyilatkozta a diósgyőri klub hivatalos honlapjának, hogy alig várja már, hogy piros-fehér mezben léphessen pályára.

– Alaposan kivizsgáltak a DVTK Medical Centerben, és miután mindent rendben találtak, alá is írtam a szerződésem – mondta David Vaněček. – Jól ismerem a Diósgyőrt, korábban többször játszottam új csapatom ellen. Szép emlékeim vannak a szurkolók által teremtett hangulatról, és arra is emlékszem, hogy nyáron győztes gólt szereztem a DVTK Stadionban. Két dologban vagyok biztos: a következő időszakban többször találok be a Diósgyőr meccsein, és annak jobban örülnek majd a DVTK szurkolói.

Ő már a kilencedik téli érkező a DVTK-nál. Eddig Goran Milovicot, Artur Pikket, Asmir Suljicot, és Diego Zivulicot igazolta le a klub. Kölcsönbe pedig Alen Grgic, Marko Malenica, Luka Marin, valamint Vinko Soldo érkezett.

David Vaněček Pilsenben kezdett focizni, ott is mutatkozott be az élvonalban. 2013 tavaszáig rendre kölcsönadták, mígnem az FC Hradec Králové csapatában 14 mérkőzésen 13 gólt termelt, és a királyváradi/königgrätzi csapat élt is a kölcsönszerződésben foglalt opcióval. 2016 elején az FK Teplice játékosa lett, és a bevezető évet követően két és fél szezon alatt 24 gólt szerzett a cseh élvonalban, amire Skóciában is felfigyeltek. Az edinborough-i kaland nem úgy sikerült, ahogy tervezte, ezért Magyarországra igazolt. Az előző bajnokságban a Puskás Akadémia FC alapembereként 11 gólt szerzett, amivel holtversenyben a góllövőlista második helyén végzett, ám ősszel mindössze hét mérkőzést játszott az élvonalban (a Honvéd ellen győztes gólt szerzett), ezért örömmel fogadta a DVTK hívását.

További hírek

Olvasnivaló