Ugrás a tartalomra

Jövő hétvégén jön a Bükki Hegyi Maraton

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 03. csütörtök 14:10
A 29. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű terepfutóversenyt június 12-én rendezik meg Miskolcon. A házigazdák ezúttal is négy egyéni és egy váltó számot kínálnak a műfaj képviselői számára, akik egy jótékonysági felajánlás részesei is lehetnek.

A hosszú hónapok óta versenyeket nélkülöző hazai futótársadalom nagy örömére – a vírushelyzet javulásának köszönhetően – május utolsó hétvégéjétől ismét lehetnek sportesemények a szabadban. Ezt a lehetőséget használja ki a rendező Marathon Club Miskolc csapata is, melynek tagjai – hasonlóan a futókhoz – nagyon várták már ezt a lehetőséget.

A 29. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny központja idén is Miskolcon, a Királyasztalnál lesz. A résztvevők innen rajtolnak majd el a négy egyéni (3,5 km, 10,9 km, 21,6 km, 43 km) és a maratoni váltó (4x10,9 km) versenyszámok teljesítésére, melyet követően ugyanoda érkeznek vissza a célba, ahol egyedi befutóérem vár mindenkit.

A kedvezményes előnevezés június 6-án, 24:00 óráig tart. Az előnevezés online formábant itt lehet megtenni. Ugyanitt bővebb információkat és korábbi versenyfotókat is meg lehet találni.

Rászoruló gyerekeknek segítenek

A Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek kihelyezett tagozata van a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek Rehabilitációs Osztályán, ahol jelenleg hét tanuló teljesíti a tankötelezettségét. Számukra a délelőtt rehabilitációs kezelésekkel telik, mozgásállapotuk javítása, illetve szinten tartása érdekében, délután pedig iskolai oktatás zajlik. A gyerekek fizikai állapotuk miatt nem tudják igénybe venni a tömegközlekedési eszközöket. Egy osztálykirándulás – akár a városon belül is – csak különjáratú autóbusszal valósítható meg, ennek bérléséhez szeretnének hozzájárulni a szervezők, közösen a futókkal, akik megtisztelik nevezésükkel a nagy múltra visszatekintő versenyt.

A rendező Marathon Club és a társrendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány a versenyre beérkezett minden egyes nevezési díjból 300 forintot felajánl a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek, egy osztálykirándulás megvalósításához.

További hírek

Olvasnivaló