Ugrás a tartalomra

Kapus érkezett kölcsönbe a DVTK-hoz

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. január 05. kedd 10:27
A lengyel Lech Poznańtól érkező 26 éves Marko Malenica tavasszal a DVTK kapuját őrzi a horvát NK Osijek kölcsönjátékosaként.

Branislav Danilović továbbra is küzd a deréksérülésével, nem tudni, mikor állhat ismét bajnoki mérkőzésen a kapuba, ezért a diósgyőri klub – a biztonság kedvéért – a sűrű tavaszi program miatt kapust keresett a játékospiacon. Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója a klub hivatalos honlapjának azt is megemlítette, hogy a fiatal akadémista, Bánhegyi Bogdán – hogy fejlődhessen – a jövőben is az első csapat edzéseit látogatja.

Forrás: dvtk.eu

Marko Malenica elmondta, a mostani helyzetben „a csapatnak és az egész klubnak a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb, amiért részemről mindent meg fogok tenni”. – Bízom benne, hogy minél több mérkőzésen védhetek, és bebizonyíthatom, miért vagyok Diósgyőrben.

A kapus Eszéken lett labdarúgó, két féléves kölcsönjáték kivételével az NK Osijek kapuját védte egészen tavaly nyárig, és közben sorra kapta a meghívókat a horvát korosztályos válogatottakba. A 26 éves korára rutinosnak számító kapus 12 Európa Liga-selejtezőn védett az NK Osijek színeiben.

Tavaly nyáron a lengyel Lech Poznań csapatának adták kölcsön, ahol csak a kupában és a második csapatban védett, a bajnokságban és az EL-selejtezőkön a kispadon ült. Ezért kérte a kölcsönszerződés felbontását.

További hírek

Olvasnivaló