Ugrás a tartalomra

MSZP: a Fidesz az emberek biztonsága helyett csak a pénzzel foglalkozik

MTI
Utoljára módosítva
2023. február 27. hétfő 15:44
Az emberek biztonsága helyett csak a pénzzel foglalkoztak a kormánypárti képviselők az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságban, ahol a szocialisták stratégai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról szóló határozati javaslata volt napirenden - közölte az MSZP társelnöke hétfőn.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, javaslatunk arról szól, ne lehessen stratégiai partnerségi megállapodást kötni olyan céggel, amely nem tartja tiszteletben a magyar törvényeket, amelynek nincsenek rendezett munkaügyi kapcsolatai.

Hozzátette: a javaslat azt is tartalmazza, hogy ha egy stratégiai partner megsérti a munkaügyi törvényeket, akkor fel lehet vele mondani a megállapodást. Példaként említette, hogy a Tungsram - "mielőtt utcára tette a dolgozókat" - felmondta a kollektív szerződés végkielégítéssel kapcsolatos részeit, amivel több millió forinttal károsította meg a dolgozókat.

Az ellenzéki képviselő szerint a kormánypárti képviselők a bizottságban csak egy dologgal, a pénzzel foglalkoztak, hogy az érintett cégek mennyi támogatást kapnak, amivel nem foglalkoztak, az az ember. Az MSZP határozottan kiáll a dolgozók mellett, minden javaslata a dolgozók biztonságát szolgálja - jelentette ki.Fontosnak nevezte azt is, hogy az épülő akkumulátorgyáraknál a dolgozó "ne hagyja ott az egészséges tüdejét és máját", mert nincsenek megfelelő munkavédelmi ellenőrzések.

További hírek

Olvasnivaló