Ugrás a tartalomra

Rakéta a diósgyőri jobb oldalon

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. február 15. hétfő 13:07
Szélvészgyors, 59-szeres albán válogatott szélsőt vett kölcsön a DVTK. A 29 éves, Rakéta becenévre hallgató Odise Roshi korábban játszott a Bundesligában és a horvát élvonalban is, Diósgyőrbe az orosz élvonalból érkezik.

Zoran Zekic vezetőedző kérésére az átigazolási időszak végén még szerettük volna megerősíteni a csapat támadószekcióját is – nyilatkozta a klubhonlapnak a DVTK sportigazgatója. Benczés Miklós Odise Roshit gyors és kiváló fizikai adottságokkal rendelkező, minőségi labdarúgóként írta le, aki több poszton is bevethető, de elsősorban a pálya jobb oldalán lesz erőssége a csapatnak. Az előző év végén ugyan sérülés miatt több mérkőzést is kihagyott, de már teljesen egészséges. A biztonság kedvéért csak akkor lép életbe a szerződése, ha a DVTK Medical szakemberei is megbizonyosodnak erről.

– Ezzel egyelőre befejeződött a játékoskeretünk átalakítása – tette hozzá Benczés.

Odise Roshit folyamatosan hívták az albán korosztályos válogatottakba is, 2009 nyarán a Flamurtari Vlorë játékosa lett, és az Európa Liga selejtezőjében mutatkozott új csapatában. Két év alatt 51 bajnokin 8 gólt szerzett, és az 1. FC Köln szerezte meg a játékjogát. A Bundesligában 20 találkozón vetették be, egyetlen gólját a Kaiserslautern ellen szerezte. A német élvonalból hívták először az albán nemzeti csapatba, és összesen 59 alkalommal viselhette a címeres mezt. A válogatottból jól ismeri Hysen Memollát, akivel most már Diósgyőrben is együtt játszhat.

A Bundesliga 2-ben szereplő FSV Frankfurt labdarúgójaként folytatta előbb kölcsön, majd végleg, három idényt töltött a Majna partján, és 83 bajnokin lépett pályára. Lejáró szerződését nem hosszabbította meg, hanem Horvátországba igazolt, ahol a HNK Rijeka csapatával bajnoki címet nyert. A 2016-os franciaországi Eb-n Albánia mindhárom meccsén pályára lépett, felkeltve ezzel a grozniji csapat érdeklődését. Végül rábólintott a Csecsenföldről érkező ajánlatra, és egészen mostanáig a közvetlenül a topligák mögé rangsorolt (UEFA koefficiens szerint 7.) orosz élvonalban játszott. A Premjer-Ligában 84 mérkőzésen 11 gól és 10 gólpassz fűződik a nevéhez.

Csütörtökön az Akhmat Grozny törökországi felkészülési mérkőzésén még pályára lépett a Tom Tomsk ellen. A tervek szerint kedden érkezik Miskolcra, és a DVTK Medicalban rögtön elvégezik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat. Az eredmények kiértékelése után pedig életbe lép a vasárnap aláírt szerződése.

További hírek

Olvasnivaló