Ugrás a tartalomra

DVTK: Geri ment, Zekić jött

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 07. csütörtök 13:12
Geri Gergely távozását, és Zoran Zekić érkezését negyven perces különbséggel jelentette be a klub, a csütörtök délutáni edzést már az új vezetőedző tartja.

Már nem Geri Gergely látja el a DVTK labdarúgócsapatának vezetőedzői feladatait. További pályafutásához sok sikert kívánunk! – írta honlapján csütörtökön délben a sportklub.

– Tegnap új tulajdonosa lett a DVTK-nak, ami változásokkal jár a labdarúgócsapatnál – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Geri Gergely személyében egy rendkívül felkészült szakembert és egy végtelenül szimpatikus embert ismerhettünk meg, csak a legjobbakat tudom neki kívánni a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk még róla hallani és az útjaink fogják még egymást keresztezni. Az új vezetőedző személyéről hamarosan tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.

Mindössze negyven perccel később újabb hír jelent meg a dvtk.eu-n, mely már azt jelentette be, Zoran Zekić személyében meg is van a DVTK új vezetőedzője.

A portálon így írnak róla: a 2018-as világbajnoki ezüstérem által fémjelzett horvát futballkultúra új edzői generációjának tagja, Zoran Zekić lett a DVTK vezetőedzője. A 46 éves szakember eddigi pályafutása során a nemzetközi porondra vezette az eszéki csapatot, ahol többek között a PSV Eindhovent is búcsúztatták. Ezen kívül Moldovában bajnoki címet és két kupagyőzelmet is ünnepelhetett.

- Egy kiváló eredményekkel és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező edzőt igazoltunk a DVTK vezetőedzői posztjára - nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Korábban több nehéz feladatot is sikerrel oldott meg, és hiszek benne, hogy közösen sikerrel vesszük az elmúlt évtized legnagyobb kihívását.

- Dolgozni jöttem Diósgyőrbe, ahol egy hatalmas kihívás vár rám, de hiszek magamban, a stábban, a játékosokban és mindenki másban a klubban - mondta Zoran Zekić. - Most nincs sok idő beszélni, mert rengeteg munka vár ránk, meg kell értetni a labdarúgókkal, hogy mit várok tőlük a pályán és a pályán kívül. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz a helyzet, de pozitív személyiségként hiszek abban a munkában, amit a rohamosan közelgő bajnoki rajt előtt elvégzünk. 

Az egykori középcsatár -, aki pályafutása nagy részében hazájában játszott, Izraelben pedig bajnoki címet nyert - tíz éve egy zágrábi kiscsapatnál kezdte edzői pályafutását. 

2013-ban Moldovába költözött, ahol olyan meggyőző munkát végzett a Sheriff második csapatánál, hogy kinevezték az első csapat élére. Már az első évben egymás után jöttek az eredmények, végül a bajnokkal azonos pontszámmal bronzérmet nyertek, és a kupát is felemelték.

Erre felfigyeltek szülővárosában és nevelőklubjában is, hazahívták az NK Osijek élére. A 2016/2017-es idényben a 4. helyen végeztek a bajnokságban, és jogot szereztek a nemzetközi kupában való indulásra, éz Európa Liga selejtezőjében egészen a negyedik körig meneteltek. Az andorrai Santa Colomna ellen hozták a kötelezőt, de a svájci FC Luzern ellen már bravúrra volt szükség, a holland PSV Eindhoven búcsúztatására pedig sokan felkapták a fejüket. Végül az osztrák Austria Wien idegenben lőtt góllal állította meg őket. 

A következő idényben megismételték a bajnokságban elért eredményt, az EL-selejtezőben azonban nem volt szerencséjük, már a második körben búcsúztatta őket a Glasgow Rangers.

Eszéken a mai napig ő a leghosszabb ideig hivatalban lévő edző, 1305 nap alatt 152 hivatalos mérkőzésen irányította a csapatot (69 győzelem, 43 döntetlen, 40 vereség).

Miután távozott az eszéki kispadról, 2019 tavaszán visszatért a Sheriffhez, és az idényből hátralévő mérkőzéseken veretlenül (17 győzelem, 4 döntetlen) nyertek bajnokságot, valamint ismét elhódították a kupát. A következő évben is jól szerepeltek (mind a 15 meccset megnyerték), de októberben lemondott az első helyen álló csapat éléről.

Csütörtökön érkezett Diósgyőrbe, és a délutáni edzést már ő tartja.

További hírek