Ugrás a tartalomra

Továbbra is a mezőny hátát nézi a DVTK

MTI
Utoljára módosítva
2021. február 03. szerda 18:36
A Puskás Akadémia FC magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a sereghajtó vendég Diósgyőri VTK felett szerdán, a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában, ezzel a dobogó harmadik fokára lépett.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában egy diósgyőri labdavesztést követő gyors ellentámadásból szerzett vezetést a PAFC. A második játékrészben a hazaiak büntetőből duplázták meg az előnyüket. A folytatásban a DVTK egyre több energiát mozgósított a támadásban, míg a hazaiak kontrákra éptettek. A hajrá ismét a felcsútiaké volt, de az eredmény már nem változott.

Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Zierkelbach Péter (Georgiu Theodoros, Kóbor Péter; Berke Balázs, Szilasi Szabolcs).
PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Hadzhiev, Meißner, Deutsch L. - van Nieff, Plšek - Kiss T., Băluță, Nagy Zs. - Géresi. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
DVTK: Antal - Shestakov, Milović, Soldo, Marin - Márkvárt, Max - Grgić, Molnár G., Grozav - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Molnár G. helyett Suljić és Grozav helyett Iszlai a 46., Shestakov helyett Dražić és Marin helyett Memolla az 56., Max helyett Hegedűs J. a 66., Băluță helyett Corbu, Nagy Zs. helyett Slagveer és Géresi helyett Mance mind a 69., Plšek helyett Urblík a 82., Kiss T. helyett Weslen Junior a 90. percben.
Sárga lap: Shestakov a 48., Márkvárt az 57. percben.
Gólszerző: Kiss T. (1-0) a 24., Plšek (2-0, 11-esből) az 53. percben.

A dobogóért harcoló Puskás Akadémia kezdte jobban a meccset, az első gólszerzési lehetőség mégis az utolsó helyezett vendégek előtt adódott: a nemrég még Felcsúton játszó David Vanecek próbálkozását a gólvonalon blokkolták a hazai védők. Tovább támadott a Fejér megyei gárda és több blokkolt lövést követően Kiss Tamás révén megszerezte a vezetést. A középkezdés után a másik oldalon Molnár Gábor rontott ziccert, ezzel el is fogytak a helyzetek, a szünetig mindössze egy lesgólra futotta a csapatoktól.

Fordulást követően növelték előnyüket a hazaiak Jakub Plsek büntetőjével. Kétgólos hátrányba kerülve átvette a játék irányítását a DVTK, helyzeteiket azonban elpuskázták. A Puskás Akadémia a végén biztosan őrizte előnyét, s megérdemelt győzelmet aratott.

További hírek

Olvasnivaló