Ugrás a tartalomra

DVTK: a lengyel élvonalból érkezett védekező középpályás

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. január 06. szerda 21:12
Diego Živulić a DVTK labdarúgója, erről rövid sajtóközleményben számolt be a klub szerda este.
Forrás: dvtk.eu

Sűrű napja van a piros-fehér diósgyőri klubnak. Röviddel ezelőtt jelentették be, hogy tulajdonost cserél a klub többségi üzletrészét birtokló Borsodsport Invest Kft, szerda este aztán újabb hírről számolt be a DVTK:

Tapasztalt, 28 éves horvát védekező középpályás érkezett a lengyel élvonalból, aki szükség esetén a védelem közepén is bevethető. Diego Živulić több országban játszott már, Csehországban bajnoki címet és kupát nyert, és az Európa Liga csoportkörében is szerepelt.

Régóta kerestünk olyan típusú játékost, aki stabilitást tud adni a középpályán. Diego Živulić elsődleges feladata a támadás és a védekezés közti egyensúly megteremtése, valamint az átmenetek segítése - mutatta be az új igazolást Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Érkeztével a középpályán is éleződik a harc a kezdőcsapatba kerülésért, ami a régebben Diósgyőrben játszókat is jobb teljesítményre sarkallja.

Készen áll

- Készen állok arra a nagy kihívásra, amit az élvonalbeli tagságunk megőrzése jelent - nyilatkozta Diego Živulić. - Nekünk most fel kell emelnünk a fejünket, és minden egyes percben küzdeni kell a sikerért. A DVTK jelenlegi helyzetében elsősorban harcosan kell játszani, és ha ez megvan, akkor beszélhetünk a játék minőségéről. Tamás Márk Wroclawban sok szépet mesélt a DVTK-ról, és elsőre valóban nagyon tetszenek a körülmények, lenyűgöző az infrastruktúra, alig várom, hogy bekapcsolódjak a munkába, és megismerjem az új csapattársaimat.

Diego Živulić nem sokkal Horvátország függetlenné válása után született Fiuméban (horvátul: Rijeka). Az Isztriai-félszigeten található kisebb klubokban kezdett focizni, majd a HNK Rijeka akadémiájára került. Alacsonyabb osztályú kölcsönjátékot követően 2012 elején mutatkozott be az élvonalban, majd ismét kölcsönbe került, miközben meghívták a horvát U18-as és az U19-es válogatottba is. Eközben a Rijekai Egyetemen közgazdász diplomát szerzett.

2014-ben vette kezébe a vándorbotot, és elsőként Csehország lett az úti cél. A zlíni csapattal feljutott az élvonalba, majd olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy a bajnokcsapat hívta. A Viktoria Plzeň színeiben sikeresen vette az Európa Liga selejtezőjét, és három mérkőzésen a csoportkörben is pályára lépett. A következő évben bajnokként és kupagyőztesként igazolt  Ciprusra, ahonnan a Śląsk Wrocław csapatába tért vissza a kontinensre. Tavasszal Tamás Márk előtt játszott a középpályán, ősszel viszont nem kapott szerepet, ezért örömmel vette a DVTK megkeresését.

A DVTK Medicalban szerda délelőtt elvégezték az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat, majd Diego Živulić aláírta a szerződését, ami az átigazolási időszak első napján lép életbe. Természetesen addig is részt vesz a DVTK edzésein és a felkészülési mérkőzéseken.

Nem az egyetlen?

A friss hír némileg összecseng az nb1.hu által megszellőztetett információval, már ami a középpályát illeti: a portál délelőtti híre azt véli tudni, hogy magyar válogatott középpályások iránt érdeklődik a DVTK.

Forrás: mlsz.hu

- Az egyik Kleinheisler László, az NK Osijek játékosa. Pályafutása során három magyar csapatban fordult meg, a Puskás Akadémiában, a Videotonban és a Ferencvárosban. Légióként Németországban a Werder Bremenben és a Dramstadtban szerepelt, majd a kazah Asztana csapatában, mielőtt Eszékre került. A válogatottban 29 alkalommal lépett pályára és két gólt szerzett. A Trasnfermarkt szerint 2022 nyaráig van érvényes szerződése a horvát klubbal, játékjogának piaci értékét 1 millió euróra becsüli a portál.A másik Vida Vida Kristopher, aki jelenleg Lengyelországban, a Piast Gliwicében játszik - írják. 

Profi karrierjét a Jong Twentében kezdte Hollandiában, innen a De Graasfschaphoz került. 2016-ban igazolt a DAC-ba, ahol négy évet töltött, mielőtt Lengyelországba igazolt. A magyar utánpótlás-válogatottakban összesen hat alkalommal lépett pályára. A Transfermarkt szerint 2023 júniusáig van érvényes szerződése a Piast Gliwicével, játékjogának piaci értékét 450 ezer euróra becsüli a német weboldal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!