Ugrás a tartalomra

Miskolcra hozzák a döntőt

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 13. kedd 09:33
Hazai pályán lehet bajnok a Miskolc American Football Team a magyar Divízió I-es amerikaifutball-bajnokságban.

A Pannon Bowlt július 17-én, szombaton délután 4 órától rendezik meg, a helyszín – az elődöntőhöz hasonlóan – az egyetemi sportpálya lesz.

Mint arról korábban beszámoltunk, rendkívül magabiztosan menetelt a döntőbe a két miskolci csapat, a Steelers és a Renegades fúziójából megalakult Miskolc American Football Team. Az alapszakaszt 5-0-val hozták le, minden mérkőzésükön negyven pont fölött termeltek, de a védelem is kitett magáért, hiszen volt olyan meccsük, ahol egyetlen pontot sem engedtek az ellenfélnek, és a többi találkozón sem szórták nekik sorra a TD-ket.

A Titánok védelmét is feltörték az elődöntőben. Fotó: Mocsári László

A rájátszásban az egyetemi sportpályán nyögvenyelősen lendültek játékba a hazaiak, a fizikális focit játszó Budapest Titans többször eredményesen támadta az arany-fekete szerelésében játszó miskolciak irányítóját. A hazai védelem is extrát nyújtott azonban. Jónás Máté három interceptiont is begyűjtött, de nem túl hízelgő a vendégek számára az sem, hogy a szépítést jelentő két pontot a bíróktól kapták, egy saját célterületen vétett szabálytalanságnak (céltalan passznak) köszönhetően. Offense terén igazán a második félidőben indult be a miskolci henger, olyannyira, hogy annak megállítására nem is volt ellenszere a fővárosiaknak. Sorra jöttek a TD-k, a vége K. O.: 42-2-re nyertek a hazaiak.

Most a döntőben az a Budapest Cowbells 2 érkezik Miskolcra, amit még ennél is magabiztosabban, 55-0-ra vertek meg az alapszakaszban. Persze az aranyról döntő mérkőzés más, húzhat váratlant az ellenfél, de a miskolciak is erre készülnek.

– A győzelem a cél, nem is lehet kérdés – nyilatkozta lapunknak korábban Farkas Máté támadó koordinátor. – Az alapszakaszban elért eredményt most már el kell felejteni; egy döntő teljesen más kávéház, nyilván ők is maximálisan felkészülnek a derbire. Valami váratlant kell majd húznunk. A döntőben az eddigieknél is többre lesz szükség.

Szombaton tehát döntő, 16 órakor végzik el a kezdőrúgást az egyetemi sportpályán. További részletek az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

További hírek

Olvasnivaló