Ugrás a tartalomra

Diósgyőr szíve – jótékonysági focikampány indult

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 16. szerda 11:10
Három diósgyőri utánpótláskorú játékoson segítene a Diósgyőri Női Szurkolói Klub, amihez a piros-fehér csapat is csatlakozott. De indult egy másik adományozás is, a befolyt összegből a segítők a családokkal közösen ételt, iskolaszereket, ruhákat és játékokat vásárolnak gyermekek számára.

Hosszú az út addig, hogy valaki profi futballistává váljon, a labdarúgók közül sokan nehéz körülmények között nőnek fel. Ezt felismerve döntött úgy a Diósgyőri Női Szurkolói Klub, hogy karácsonykor a jószándékú emberek támogatásával segítenek három diósgyőri utánpótláskorú játékoson, akik édesanya nélkül, illetve sanyarú körülmények között nevelkednek.

„Nagy áldozattal jár, hogy focizhassanak, ami számukra talán az egyetlen lehetőség, hogy kitörhessenek nehéz körülményeik közül”

– indokolták Facebook-posztjukban a döntésüket:

Az egyik női szurkoló licitre bocsát egy birtokában lévő Dejan Karan-mezt, az ebből befolyt bevétel is gyarapítja majd az adományok összegét. A piros-fehérek csapatkapitánya szintén az akció mellé állt, és névre szólóan, a licit nyertesének dedikálja majd a mezt. A DVTK több játékosa és volt játékosa is csatlakozott az akcióhoz, köztük a kapuslegenda, Veréb György. De a népszerű humorista, Aranyosi Péter is erősíti a tábort.

A DVTK Labdarúgó Akadémia vezetői pedig úgy döntöttek, hogy – a már meglévő támogatások mellett – együttműködik a női szurkolói klubbal, és kidolgoznak egy programot, ami alapja lehet annak, hogy a rászoruló gyerekeket anyagilag rendszeresen is segíthessék.

Az akciót december 21-én, hétfőn este zárják le, az összegyűjtött pénzt 22-én adják át a DVTK Labdarúgó Akadémia igazgatójának, Fogarasi Zoltánnak, aki az edzőkön keresztül eljuttatja az adományt az érintett gyerekekhez.

Ide várják az adományokat:

A számla tulajdonosának neve: Fekete Zsuzsa
számlaszám: 1177334695271655-00000000
A Közlemény rovatba ezt kell beírni: Diósgyőr szíve


A DVTK – amellett, hogy segíti a Diósgyőri Női Szurkolói Klub kampányát – hátrányos helyzetű borsodi gyermekeket is támogat december közepétől fél éven át – tájékoztattak honlapjukon. A gyerekek egy csoportja a CHARITART szervezésében nyáron a helyszínen szurkolhatott a Mezőkövesd elleni mérkőzésen, majd élményeiket le is rajzolták. A gyerekek alkotásaiból képeslapokat készítettek, amelyek a DVTK Shopban megtekinthetők és az adományozók által elvihetők, hiszen a DVTK adománygyűjtést is szervez számukra. Az adományok gyűjtésére szolgáló dobozokat szintén a shopban helyezték el.

A kezdeményezés Gabos Péter ötlete, aki már több mint 10 éve nehéz körülmények között élő gyermekeket támogat. A megvalósításban segítenek neki a Miskolci Egyesített, Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) munkásai.

Forrás: dvtk.eu

A rajzokat készítő gyerekek borsodi településeken élnek, hátrányos helyzetük ellenére nagyon igyekeznek a tanulásban és a mindennapokban helytállni.

Gúr Péter Attila, a MESZEGYI igazgatója úgy fogalmazott, nagyon fontos felkarolni azokat a gyermekeket, akik kevesebb eséllyel indulnak az életben. Sokan közülük nagyon igyekeznek, motiváltak abban, hogy jól tanuljanak, beilleszkedjenek az iskolai közösségbe.

– Sokszor egy élmény, egy jókor jött segítség nagy erőt tud adni nekik a mindennapi küzdelmeikhez. A DVTK-val közös akció a hátrányos helyzetű gyermekek részére olyan lehetőségeket, élményeket tud adni, amelyek egyébként számukra elérhetetlenek – mondta.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke hozzátette, gyűjtöttek már gyermekkórháznak, beteg gyerekeknek, állatmenhelyeknek és sok más segítségre szorulónak. Idén pedig úgy döntöttek, hogy nemcsak néhány héten, hanem hosszabb időn keresztül szeretnének egy nemes ügy mellé állni.

– Biztos vagyok abban, hogy a képeslapok rendkívül népszerűek lesznek a szurkolók körében és az adománygyűjtő doboz is többször megtelik majd. A klub most 500 ezer forinttal támogatta az alapítványt, valamint saját költségén gyárttatta le a képeslapokat – tette hozzá.

Az adományozás során befolyt összegből a segítők a családokkal közösen ételt, iskolaszereket, ruhákat és játékokat vásárolnak a gyermekek számára. A befolyt összeget a miskolci segítők által létrehozott Miskolci Családokért és Segítőkért Alapítvány kezeli, ezáltal mindenki számára ellenőrizhető a felhasználás.

További hírek

Olvasnivaló