Ugrás a tartalomra

Erős kezdésben bíznak

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 08. csütörtök 15:04
Hazai pályán – igaz, egyelőre nézők nélkül –, a VSD Rangers ellen kezdi meg az idei Divízió I-es bajnokságot a Miskolc American Football Team.

Az évad első meccse egyben az új vezetőedző, A. J. Brown bemutatkozása is a miskolci kispadon. Először az elmúlt hetekről kérdeztük a szakembert. – Úgy gondolom, jól sikerült a felkészülésünk a szezonra, és már a bajnoki rajton szeretnénk erős játékkal jelentkezni. Nagyon bízom és hiszek is abban, hogy az a felkészítő munka, amit az elmúlt hónapokban az edzőtársaimmal beletettünk a csapatba, az már most meg fog mutatkozni.

Szavaiból kezd kikristályosodni, melyek edzői filozófiájának alapkövei. Ilyen a kiváló erőnlét, amivel nagyon meg van elégedve A. J. Brown. Erős passz- és futójáték jellemzi majd a Steelers és a Renegades fúziójából létrejött csapata játékát, de meggyőződése, hogy a védelem is mérkőzésről mérkőzésre pontokat fog hozni. – A lényeg: a saját játékunkat kell játszanunk. Ha ez megvan, ha megfelelően összpontosítunk, kemények vagyunk, akkor célt érhetünk.

Ez pedig nem más, mint visszakerülni az élvonalba, a HFL-be. Ehhez azonban az kell – fogalmazott a vezetőedző –, hogy nemcsak a hazai, de minden meccsen győzelemre törjenek. – Egyszerre azonban csak egy mérkőzésre koncentrálunk. Mindannyiunk munkájára szükség lesz, a legjobbat kell kihoznunk magunkból nekünk, edzőknek, és a játékosoknak egyaránt. Így lehetünk sikeresek.

A szezon első meccse, a Dunakeszi elleni találkozó máris kemény próbatétel elé állítja majd a miskolciakat. Aggod Péter szakosztályvezető azt mondta, nehéz felmérni az ellenfelek játékerejét, de mindenképpen szeretnének majd döntőt játszani a bajnokság végén.

– Az erőnlétünkre mindenképpen tudunk majd támaszkodni, és arra, hogy vannak rutinos HFL-t megjárt játékosaink – tette hozzá.

A szombat délután 3 órakor kezdődő találkozót élőben követhetjük majd ITT.

Mérkőzésekre ugyanis továbbra sem lehet járni. Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón ugyanakkor bejelentette, védettségi igazolvánnyal lehet majd magyarországi sportrendezvényekre járni. Azt egyelőre nem tudni, mikortól (előreláthatólag május végétől, vagy június elejétől), a terv mindenesetre az, hogy júniusra minden 18 év feletti állampolgárt, aki regisztrált, beoltanak. A korlátozások feloldását ettől tették függővé előzőleg is.

További hírek

Olvasnivaló