Ugrás a tartalomra

Felvennék a kesztyűt a gyors MTK ellen

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 11. péntek 20:35
Első tétmérkőzésére készül Geri Gergely a DVTK kispadján.

A piros-fehérek új vezetőedzője vasárnap, az MTK otthonában esedékes bajnokin irányítja majd először a miskolci együttest. A Miskolc Televíziónak nyilatkozva a debütáló edző elmondta, felkészültek a sokat futó MTK-ból, és „aktív focival” lepnék meg ellenfelüket. Geri Gergely és pályaedzője, Rubint Richárd a kedd délutáni első, általuk tartott edzéstől nagy lendülettel kezdett dolgozni a csapattal, hiszen közeleg a premier, az első tétmérkőzés az MTK otthonában, vasárnap délután.

– Napról napra, edzésről edzésre kezdik el- és felfogni a játékosok, hogy mit szeretnénk tőlük. Aztán majd persze a meccsen derül ki, hogy ezt milyen mértékben sikerült abszolválni – tette hozzá.

Geri Gergely vezetőedző: előre védekezve, gyors átmenetekkel | Forrás: dvtk.eu

A pénteken délelőtt készült beharangozó beszélgetésen elhangzott, hogy vannak sérültek, így még nem egyértelmű, hogy kik lesznek ott a diósgyőri kezdő tizenegyben. A jó és főleg eredményes játékra azonban szükség lenne, hiszen az utolsó előtti pozícióból minél gyorsabban el kellene mozdulniuk a piros-fehéreknek. Ám – mint arra mint a vezetőedző is utalt – a fővárosi gárda ellen nem egyszerű futballozni, hiszen a fiatal játékosaik sokmozgásos, sok futáson alapuló játékrendszerben fociznak. Gyorsan váltanak védekezésből támadásba. De azért vannak gyenge pontjaik, amit a diósgyőri stáb fel is térképezett.

Geri Gergely már most szeretne visszalátni elemeket a gyakoroltakból. – Egy jólszervezett védekezésből kiindulva, de nem mélyen, hanem aktívan előre védekezve, szintén gyors átmenetekkel – így képzelem a játékunkat. Természetesen megvannak a stratégiák arra is, hogy a labdatartást hogyan szeretnénk megoldani. Fel akarjuk venni a kesztyűt az MTK ellen és egy aktív játékkal meglepni őket – nyilatkozta.

A labdarúgó NB I 14. fordulójában vasárnap, délután 5 órától fogadja az MTK a DVTK-t. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

További hírek

Olvasnivaló