Ugrás a tartalomra

Hasonló cipőben – kiesés elől menekülő csapatok csapnak össze

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2020. december 16. szerda 13:44
Szerda délután 6 órától ismét az Új Hidegkuti Stadionban játszik a DVTK, ezúttal a Honvéd lesz az ellenfél.

Az MTK ellen mutatkozott be a DVTK kispadján Geri Gergely vezetőedző, aki a piros-fehérek hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, szervezettebbnek látta a csapatot, mint korábban. Azonban – tette hozzá – több futást, több beindulást és nagyobb tempót vár a játékosoktól. A helyzetek kihasználásában is javulni kell véleménye szerint.

Forrás: a DVTK Instagram-oldala

A vasárnapi mérkőzés után hétfőn és kedden edzett a csapat, szerdán pedig újra pályára lépnek Karanék, ezúttal az utolsó helyen szerénykedő Honvéd az ellenfél. Kedden már kifejezetten rájuk készültek a diósgyőriek. – Előbb bemutattuk a játékosoknak az ellenfelünk játékát, majd a gyepen gyakoroltuk, amit mi szeretnénk játszani. Ennyi idő alatt is át lehet adni a szükséges információkat a csapatnak, minden egyes edzéssel jobbak és jobbak leszünk – vélekedett a vezetőedző.

A DVTK és a Honvéd hasonló cipőben jár. Mindkét csapat a vártnál gyengébben teljesít, és mindkét helyen edzőt váltott a klubvezetés a múlt héten. Az viszont különbség, hogy míg Diósgyőrbe egy új ember érkezett a kispadra, addig a piros-feketéknél a korábbi vezetőedző, Pisont István kapott bizalmat, aki ráadásul az előző stábban is dolgozott.

Geri Gergely elmondta azt is, alap elvárás, hogy minden játékos odategye magát, és fontos lenne az is, hogy a DVTK saját játéka határozza meg a mérkőzést.

A klub arról tájékoztatott, hogy Molnár Gábor továbbra is rehabilitációs munkát végez, Branislav Danilović pedig hátfájdalommal küzd, ők ezúttal sem lépnek pályára. Stefan Dražić rúgást kapott Mezőkövesden, ezért hiányzott a legutóbbi mérkőzésekről, az edzéseket kihagyó Polgár Kristóffal együtt a mérkőzés előtt derül ki, tudják-e vállalni a játékot.

Bódog Tamás távozása után ismét Pisont István ül a hazai kispadon. Az egykori válogatott labdarúgó másodedzőként fél évet dolgozott Diósgyőrben Egervári Sándor stábjában 2016 tavaszán. Vezetőedzőként legnagyobb sikere a Honvéddal nyert Magyar Kupa. Elmondta, első meccsén, a Kisvárda ellen szervezettség, fegyelmezettség, alázatosság jellemezte a csapatát, de az is látható volt, hogy ha kinyílnak, akkor meg tudják őket kontrázni.

– Ennek tudatában készülünk a DVTK ellen. Tisztában vagyunk vele, hogy a diósgyőriek nehéz feladat elé állítanak majd minket, szervezett, jó csapat lesz az ellenfelünk – fogalmazott Pisont.

További hírek

Olvasnivaló