Ugrás a tartalomra

Könyökpacsival szentesítették a megállapodást

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 17:45
A Miskolci Magister Gimnázium segíti majd a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. és a Miskolci Vasutas Sport Klub (MVSC) fiataljainak tanulmányi felkészülését.
Fotók: Végh Csaba

Az együttműködés a kivételes élethelyzetben lévő sportoló fiatalokat szolgálja majd, akik nehezebben hangolják össze iskolai kötelezettségeiket sportolói törekvéseikkel. A megállapodást a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. és a Miskolci Vasutas Sport Klub (MVSC) kötötte a Miskolci Magister Gimnáziummal.

Sport és oktatás

- A legnagyobb lemorzsolódás a tapasztalatok szerint akkor történik a sporttal aktívan foglalkozó gyerekek körében, amikor az általános iskolából átkerülnek a középiskolába – véli Illyés Miklós, az MVSC elnöke, aki szerint ebben az időszakban annyira megnő a tanulmányi elvárás, ezzel együtt az óraszám, hogy a fiataloknak sok esetben választaniuk kell a sportolói ambíció és a tanulás között.

A Városi Sportiskola több szakosztályban, így a labdarúgás, az úszás, az atlétika, a birkózás, az ökölvívás, a judo, a tenisz és a torna területén jeleskedő diákok számára a Miskolci Magister Gimnázium egyéni tanrendet állít össze. Ezt a gyakorlatot követi majd a Vasutas Sport Klub is a judo, kajak-kenu, kézilabda, thai-boksz, röplabda és természetjáró szakosztályai növendékeinél. Amennyiben szükséges, a gimnázium felzárkóztató foglalkozásokat, korrepetálásokat is szervez. Mindennek nem előfeltétele, hogy az adott tanulók a Magister diákjai legyenek, de a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. és az MVSC a kivételes együttműködés kapcsán iskolaválasztásnál a Miskolci Magister Gimnáziumot preferálja.

Nyugodt hátországot kínálnak

- Az a gyerek tud teljesíteni a pályán, akinek béke jut osztályrészül a padban – mondta Zemlényi Attila igazgató, aki szerint nagyon sokat kell manapság teljesíteni a profi sportban, amihez nyugodt hátországra van szükség a tanulmányok terén. – Annak a gyereknek akinek heti öt edzése van hét közben, és hétvégén meccsel, egyszerűen kevesebb az ideje. Minden kollégám felkészült arra, hogy a sportiskola növendékeit és az MVSC szakosztályainál játszó fiatalokat igényeik szerint tanítsa. A Miskolci Magister Gimnáziumnak rutinja van a versenysporttal foglalkozó gyerekek közoktatásában, hiszen a DVTK-nak is együttműködő partnerei vagyunk közel tíz éve – fogalmazott Zemlényi Attila.
A megállapodás aláírása után – a vírushelyzetre való tekintettel – könyökpacsi váltotta a szokásos kézfogást.
 

További hírek

Olvasnivaló