Ugrás a tartalomra

Maradnak a mostani korlátozások

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 19. péntek 08:23
Orbán Viktor a rádióban beszélt arról, hogy van elég kórházi kapacitás, a kérdés, hogy lesz-e hozzá elég szakszemélyzet. Azt mondta, jó esély van arra, hogy az iskolákat újra lehet nyitni.

Fontos döntések születtek ma reggel, ezek közül a legfontosabb, hogy a ma hatályban lévő korlátozó intézkedések hétfőtől számítva még legalább egy hétig biztosan fennmaradnak – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámában vagyunk, és a drámai adatok ismeretében a szakemberek egyelőre nem látnak lehetőséget az enyhítésre.

A kormányfő ismertette, hogy péntekre meghalt 213 beteg, több mint 9000 ember van kórházban, lélegeztető gépen 1174 fő van.

Orbán Viktor elmondta: jó esély van rá, hogy az iskolákat újra tudják majd nyitni. Azt viszont nem közölte a miniszterelnök, hogy ezt mikor tervezik.

A miniszterelnök kiemelte: amint minden hatvan év feletti ember megkapja az oltást (ekkor lesz két és fél millió körüli beoltott), akkor meg lehet kezdeni az újraindítást. Beszámolt róla, hogy minden héten négyszer-ötször annyi embert oltanak be, mint ahányan megbetegszenek. Arról, hogy a húsvéti ünnepek külön járványügyi intézkedéseket igényelnek-e, egy hét múlva dönt a kormány, annyit elöljáróban elmondott a miniszterelnök: „a lányok-asszonyok meg lesznek locsolva”.

További hírek

Olvasnivaló