Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.05.14.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 14. kedd 07:27
Mára virradóra át is vészeltük a fagyosszenteket.

Időjárás

Kora délelőttig a délnyugati, nyugati országrészben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és eső, zápor is előfordul. Ezt követően ott is csökken a felhőzet, és mindenhol napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel. A déli országrészben lehet több gomoly, amelyekből délután ott záporeső is kialakulhat. Időnként megélénkül a keleties szél. A hőmérséklet délután 21 és 26, késő este 10, 19 fok között várható – olvasható a HungaroMet Zrt. honlapján.

Levegőminőség

pmmonitoring.hu adatai szerint Miskolc egész területén jó levegő minősége.

Útinform

Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. információi szerint.

A cég munkatársai az alábbi helyeken végeznek kátyúzási munkálatokat kedden az időjárás függvényében:

Bánfolyás u.
Ákos u.
Szépvölgy u.
Erdélyi u.
Tömörkény u.
Csizmadia köz.
Arany J. u.
Mártírok útja
Bihari u.
Lévay u.
Zombori u.
Eperjesi u.
Vágóhíd u.
Buzogány u.
Tüzér u.
Fövényszer u.
Balassa u.
Martin Károly u.
Kaptár u.
Marek J. u.
Benczúr Gy. u.
Sárosi Gy. u
Andrássy u.
Kiss tábornok út
Árpád út

Május 6-tól távfűtési vezetéképítési munkák kezdődtek a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak és a Sályi utcai játszótér környezetében. Az építés miatt előreláthatólag május 13-tól, május 31-ig, a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között az úttestet lezárják. Továbbá két Sályi utcai parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges lesz a kivitelezés lebonyolításához.

Május 9-től (csütörtök) Miskolcon a Gózon Lajos és Muhi utcák kereszteződésében a forgalmi rend megváltozott!

Az Y-elágazás belvároshoz közelebb eső ága a Lórántffy utca irányába, míg a Bükkszentlászlóhoz közelebb eső ága a Gózon Lajos utca felé lesz egyirányú. Ezzel párhuzamosan a 68-as autóbusz Újgyőri főtér irányába igénybe vehető megállóhelyét áthelyezik a volt DIGÉP elé.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Ács u. 7
Bartók B.u.5
Bartók Béla u. 39
Bollóalja u.83
Bükkszentlászló Fő út 9
Csendes u. 26
Csermőkei út 16
Csokonai u. 100
Derkovits u. 7
Előhegy u. 68
Egressy G. u. 25
Erenyő u. 92
Erdő sor 5.
Erdő sor 17
Fő u. 62
Gárdonyi G. u. 22
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Középszer u. 46-48
Mária u.-Mogyoró u. kereszteződés
Nyitrai u. 1
Perczel M.u. 24/a
Rácz Á. u. - Gyula u.
Tulipán u. 2
Szarkahegy u.16
Zsolcai sor 162

Horoszkóp

Kos 

Ma érdemes lenne összefutnod a barátaiddal. Jót tenne a lelkivilágodnak. Mi lenne, ha elmennétek együtt vásárolgatni? Ezenkívül váratlanul felhívhat egy régi barátod, akiről nagyon rég nem hallottál.

Bika 

Egy kis plusz pénzhez juthatsz, valószínűleg némi többletmunkával. Egy baráton vagy kollégán keresztül hallhatsz a lehetőségről. Ezenkívül előfordulhat, hogy valaki meglátogat téged, aki a segítségedre lehet.

Ikrek 

Fontos híreket kaphatsz telefonon, amelyek szükségessé teszik, hogy megtegyél néhány lépést. Izgalmas nap vár rád, és rendkívül optimistának érezheted magad, ezért légy óvatos, mert hajlamos lehetsz a figyelmetlenségre.

Rák 

A kreativitásod ma elérheti minden idők csúcsát. Még arra is lehetőséged adódhat, hogy pénzt keress a használatával. Izgatottságod és lelkesedésed valószínűleg biztosítja, hogy a tőled telhető legjobbat hozd ki magadból.

Oroszlán 

Nagy kedved van ma a különböző csoportos tevékenységekhez. Ez egy kiváló nap arra, hogy megerősítsd a kapcsolatodat a kollégákkal vagy akár a barátokkal. Menjetek el együtt egy szabadulószobába vagy legalább munka után igyatok meg valamit!

Szűz 

Egy izgalmas új projekt vagy lehetőség kerülhet ma a látókörödbe. Ez magában foglalhat egy új szerelmet vagy legalább egy új barátot. Ezenkívül valami, amin már régóta dolgozol, végre megvalósulhat.

Mérleg 

Felkereshet egy távol élő barátod vagy rokonod, vagy az is lehet, hogy személyesen találkoztok, és igencsak felkelti az érdeklődésedet. Kedved támadhat őt meglátogatni vagy akár hosszú távon csatlakozni hozzá.

Skorpió

Új befektetési lehetőségek mutatkozhatnak meg ma számodra. Ez idő, pénz vagy egyéb erőforrások befektetésével járhat. Mielőtt belevágnál, fontos mérlegelni az összes előnyét és hátrányát.

Nyilas

Utazási lehetőség merülhet fel az egyik kollégáddal vagy akár a partnereddel. Minden ma tervezett vagy megkezdett utazás valószínűleg jól fog sikerülni, és olyan eredményeket hoz, amilyeneket remélsz.

Bak

Egy lehetséges fizetésemelés híre érkezhet ma hozzád. Különösen energikusnak érzed magad, és ezért nagy a kísértés, hogy többet vállalj, mint általában. Ez rendben van, de jusson időd a pihenésre is!

Vízöntő

A barátaid vagy a kollégáid meghívhatnak, hogy vegyél részt egy kreatív projektben. Bármi is legyen az, valószínűleg ösztönző és izgalmas lesz. Sok energiát és lelkesedést fogsz erre a dologra fordítani.

Halak

Lehet, hogy ma este vagy néhány napon belül egy társasági eseményt tervezel az otthonodban. Vad takarításba és készülődésbe kezdesz, de a csillagok arra intenek, hogy ne dolgozz túl sokat, különben nem marad energiád a családodra vagy a vendégeidre! 

Forrás: elle.hu

További hírek

Olvasnivaló