Ugrás a tartalomra

Minap – Indító (2024.05.15.) – Időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 15. szerda 07:33
A mai nap sok izgalmat nem tartogat a meteorológusok szerint, bár helyenként előfordulhat gyenge csapadék, a hétvégére azonban hidegfront érkezik, sokfelé okozva esőt, záport, zivatart.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, majd szerdán délután délnyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk – derül ki a Hungaromet időjárás jelentéséből. Elsősorban hazánk északkeleti, keleti felében alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 24 fok között várható. Késő estére 10 és 18 fok közé hűl le a levegő. 

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu szerda reggeli mérései szerint a levegő minősége Miskolcon többnyire mindenütt jó. A Futó utcai és a Városház téri mérőpontról nem érkezett adat. 

Útinfó

Miskolci Városgazda Facebook oldalának közlekedési információi szerint szerdán a nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés az időjárás függvényében: 

Erdélyi utca
Dorottya utca
Budai Nagy Antal utca
Lévai utca
Bihari utca
Zrínyi Ilona
Semmelweis Ignác utca
Felsőruzsin körút
Áfonyás utca
Gesztenyés utca
Szilvás utca
Visó utca
Sió utca
Radnóti utca
Pósa Lajos utca
Rét utca-vágós
Tóth Pál utca
Simándy Pál utca
Erzsébet királyné utca
Szabó Zoltán utca
Dabsy László utca
Árpád út

Félpályás terelésre lehet számítani:

Ács u. 7.
Bartók B. u. 5.
Bartók Béla u. 39.
Bollóalja u. 83.
Csendes u. 26.
Csermőkei út 16.
Csokonai u. 100.
Derkovits u. 7.
Előhegy u. 68.
Egressy G. u. 25.
Erenyő u. 92
Erdő sor 5.
Erdő sor 17.
Fő u. 62.
Gárdonyi G. u. 22.
Középszer u. 46-48.
Mária u.-Mogyoró u. kereszteződés
Nyitrai u. 1.
Tulipán u. 2.
Szarkahegy u.16.
Szabadság u. 14.
Zsolcai sor 162.

Horoszkóp

Kos

Valami alaposan visszavethet a munkádban, és ez a lelkesedésedet is elveszi. Ne erőltesd a továbbiakat, inkább apránként, fokozatosan térj vissza a teendőidhez, hogy meglegyen a szükséges lelkesedésed, a lélektelen munkának ugyanis az eredménye is hasonló lesz.

Bika

Ritkán hagyod, hogy az érzelmi életed hatással legyen a munkádra, most azonban nem tudsz ellenállni, és nincs is ezzel baj. Élvezd ki a boldogságot, add át magad teljesen az érzéseidnek, mert most olyan mélységeket és magasságokat tapasztalhatsz meg, amelyek segítik a lelki fejlődésedet.

Ikrek

Lehet, hogy eddig te sem gondoltad volna magadról, hogy képes vagy akkora önfeláldozásra, mint amekkorát ma tanúsítasz. Nem biztos, hogy nagyon nagy dolgot viszel véghez, de kiveszed a részed egy nemes ügyből, és ez jó érzéssel tölt el.

Rák

Elbizonytalanodhatsz egy döntéseddel kapcsolatban, és a kétségbeesésed annál erősebb lesz, minél inkább úgy érzed, hogy nincs már visszaút. Azonban semmi sincs még elveszve, nem égettél fel minden hidat magad mögött, de vigyázz, hogy csak akkor táncolj vissza rajta, ha valóban ez az, amit szeretnél.

Oroszlán

Végre találsz valakit, akivel úgy érzed, tökéletesen megértitek egymást, ám az idill nem lesz felhőtlen, hamarosan kiderül, hogy bizonyos kérdésekben más véleményen álltok. Az emberek nem egyformák, de ez még nem jelenti azt, hogy a kapcsolatotok ne fejlődhetne tovább. Ne írd le egyből az illetőt.

Szűz

Olyasmit kell ma megtenned, amihez nem biztos, hogy fűlik a fogad, de a kötelességet nem lesz elég letudni, még némi lelkesedést is kell majd mutatnod. Próbáld meg élvezni a helyzetet és kihozni belőle a legtöbbet, még az is lehet, hogy a végén rájössz, hogy nem is volt olyan rossz móka.

Mérleg

Egy kivételes lehetőség kapcsán olyasmiből is profitálhatsz, amire eddig csak hobbiként tekintettél. A plusz bevétel persze mindig jól jön, de ne feledd, hogy ha valamit nem pusztán élvezetből, hanem üzleti szempontok miatt teszel, akkor többé már nem lesz olyan önfeledt dolog. Gondold át, hogy megéri-e.

Skorpió

A Skorpió, ha túlságosan felbosszantják, a saját testébe mar. Tartsd ma kordában az indulataidat, különben olyasmit tehetsz, amivel saját magadnak ártasz a legtöbbet, és az eseményeket visszafordítani, a károkat helyrehozni pedig az után is nagyon nehéz lesz, hogy újra megnyugodtál.

Nyilas

Szeretnél lenyűgözni valakit, a túl nagy igyekezetedben azonban egyik hibát a másikra halmozod. Próbáld inkább önmagadat adni, viselkedj természetesen, és meg fogod látni, hogy ezzel nyered el legkönnyebben a másik szimpátiáját. Ne feledd, mindenkit a tökéletlenségei tesznek különlegessé.

Bak

Szeretnél még valamit titokban tartani, de úgy tűnik, a környezetedben mintha senki nem tisztelné a magánéletet. Ha a dologra már fény derült, ne bosszankodj és ne próbálj ködösíteni, mert csak rontasz a helyzeteden, inkább vállald fel a dolgot, és lépj tovább.

Vízöntő

Egy fontos esemény közeledik, és te egyre izgatottabb vagy miatta, lassan már abban is elbizonytalanodsz, hogy egyáltalán jó döntést hoztál-e, és érdemes-e energiát fektetned a dologba. Ha a stressz elmúlik, sokkal jobb színben látod majd a dolgokat, és nem lesz kérdés, hogy jó úton haladsz-e.

Halak

Szeretnél mindenkinek megfelelni, és ezt valaki arra használhatja ki, hogy megpróbáljon a saját érdekeinek megfelelően befolyásolni. Vedd észre, ha nem tisztességesek a szándékai, és még időben menekülj a helyzetből, mert később megbánhatod, hogy engedékeny voltál.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló