Ugrás a tartalomra

Minden meccs egy bajnoki döntő lesz

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. március 06. szombat 11:48
Amerikai edzővel erősítettek: a 30 éves A. J. Brown vezeti a Miskolc Renegades és a Miskolc Steelers együttműködéséből létrejött Miskolc American Football Team csapatát.
american football team edzés, amerikai foci,
A. J. Brown coach: ha alázatosak maradunk, visszajutunk a HFL-be. | Fotó: Mocsári László

A csapat hétfői edzésén már a frissen kinevezett vezetőedző is részt vett. A. J. Brownra főleg szakmai tudása miatt figyelt fel az átalakuló miskolci amerikaifutball-csapat vezetése, meglátásuk szerint a korábbi fullback (futó és blokkoló játékos) kitűnően passzol a gárdához. A texasi vezetőedző előbb a Friends University, aztán a NAIA University csapatánál dolgozott. Ezt követően jött át Európába, megfordult egyebek mellett Szerbiában, majd Német- és Franciaországban is. Hazánkban először tavaly találkozhattunk a nevével, a Szombathely NBA Crushers vezetőedzője volt.

american football team edzés, amerikai foci,

Lapunknak elmondta, tapasztalatait, tudását mind a helyes technikák elsajátításában, játéktudásban, mind mentális téren igyekszik majd átadni a csapatnak, de az apró trükkök is számíthatnak a győztes csaták megvívásánál. Az első miskolci benyomásai mindenesetre pozitívak. – Kiválóan megszervezték a gárdát. A Steelers egykori játékosa, A. J. Benson is jó véleménnyel volt az itteni körülményekről. A vezetéssel nagyszerű beszélgetéseket folytattunk, és tetszett, amit hallottam – sorolta, mi minden miatt döntött Miskolc mellett.

Elárulta azt is, hogy edzőtársaival még idén szeretnék visszavezetni a csapatot a HFL-be. – A siker kulcsa az lehet, hogy a csapat céltudatos maradjon, minden egyes mérkőzést komolyan vegyünk. Még egy gyengébb ellenfél mellé is odaállhat a szerencse, és legyőzhet minket, ha nem így teszünk. Minden meccsre úgy fogom felkészíteni a csapatot, mintha bajnoki döntőt játszanánk. És ha a taktikának megfelelően játszunk, és alázatosak maradunk, visszajutunk a HFL-be.

american football team edzés, amerikai foci,

Emellett népszerűsíteni is jött a sportágat, a csapatot, hogy minél többen akarjanak csatlakozni hozzájuk. – Rengeteg támogatóm, szurkolóm van a szülővárosomban, Hallettsville-ben, valamint a világ számos pontján; figyelemmel kísérik majd a miskolci csapatot, és mi megmutatjuk nekik, hogy milyen nagyszerű dolgokat viszünk véghez. A miskolci amerikaifoci-csapat egy nagy focicsalád, alig várom, hogy elkezdődjön a 2021-es bajnokság. Köszönöm a Football Teamnek, a miskolciaknak és Miskolc városának, hogy itt lehetek.

A. J. Brown egy évre szerződött ide, de bízik abban, hogy egy jó szezon után visszatérhet Miskolcra. – Hiszek a csapatomban, és úgy érzem, hogy a bizalom kölcsönös. A miskolciaktól azt kérem, hogy továbbra is támogassanak minket, szurkoljanak nekünk. Én pedig ígérem, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy büszke legyen ránk a város. Hiszem, hogy egy nagy miskolci amerikaifoci-családként a lehető legjobbat fogjuk elérni – szólt a helyi sportbarátokhoz a vezetőedző.

american football team edzés, amerikai foci,

A miskolci csapat számára április 10-én kezdődik a szezon, a VSD Rangerst fogadják hazai pályán. Az alapszakaszban összesen öt mérkőzés vár rájuk, de a jó szerepléssel ez akár hét találkozóra is bővülhet.

További hírek

Olvasnivaló