Ugrás a tartalomra

A pedagógusok előtt tisztelegtek a DK helyi politikusai

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 31. kedd 11:25
A Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt egy szál rózsaszín rózsával tisztelegtek a pedagógusok és az oktatásban dolgozók előtt a Demokratikus Koalíció miskolci politikusai.
Mokrai Mihály, Hegedüs Andrea, Szilágyi Szabolcs, Sebe-Gazdig Judit és Borkuti László. Fotó: DK Miskolc

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben felidézik: január 31-ére a Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) meghirdette a szolidaritás napját annak emlékéül, hogy egy évvel ezelőtt ezen a napon rendezték meg a pedagógus demonstrációkat indító országos figyelmeztető sztrájkot, illetve most végződik a múlt héten kezdődött hétnapos sztrájk is.

- Támogatjuk a pedagógusokat, megbecsüljük a munkájukat és jelezzük feléjük, hogy nincsenek egyedül! - zárul a DK helyi szervezetének közleménye.

A megyei közgyűlés DK-s képviselője a Dr. Ámbédkar Iskolát választotta. - Rendkívül nehéz, ám rettentő fontos munkát végeznek: a legnehezebb sorsú diákokkal foglalkoznak, hogy közülük minél többen szakmát, érettségit szerezzenek - indokolta Nagy-Korsa Judit, hozzátette: "Hála és köszönet a tanároknak! Bár ők a LÁMPÁSOK, mégis a nemzet napszámosai. Ez az ország szégyene. Valaha én is tanítottam, és két csodás pedagógus hatására választottam ezt a hivatást. Álljon itt a nevük: Bartók László (magyar-történelem) és Tatár Albertné (magyar-latin)."

További hírek

Olvasnivaló